Det store lyspunktet

Mens andre ser svart på denne fredagen, velger vi å se lyst på det.

Mørketida er krevende. Derfor skal du gjøre alt du kan for å lyse opp tilværelsen.

Trekk persiennene helt opp, og skyv gardinene til sides! Slipp inn sola! Og kom deg. Det frir deg fra mørke tanker og gjør deg friskere og sprekere.

Tenn gjerne et lys og sett det i vinduskarmen. Eller fyr i peisen. Det varmer. Og ja, alt lys monner.

Men først og fremst - kom deg ut i dagslyset! Benytt lunsjpausene  til en strekk på beina. Gå til møtene. Prioriter trening på fridager og i helgene. Mørket gjør nemlig at kroppen danner mer av søvnhormonet melatonin. Og det kan påvirke humøret, velværet og energien.

Og det er sannelig flere grunner til å henge med geipen og føle seg tungsindig.

For samtidig som mørket ligger tungt over det ganske land, er vi også drapert i et stort, kommersielt mørke. Black Friday har utviklet seg til den store, nasjonale kjøpefesten. Selvfølgelig er det bra å spare noen kroner her og der, men ”Løp og kjøp” gir neppe det store utslaget på folkehelsa.

Vi i TriQuart slår heller et slag for andre mer sporty fritidsaktiviteter. Som for eksempel: ”Kom deg ut!”

Når du trener utendørs på dagtid, får du nemlig bøtter med deilig energi. Samtidig som du beveger deg, får du i gang sirkulasjonen av endorfiner og adrenalin, og det motvirker døsighet og slapphet.

Derfor oppfordrer vi deg til å snike deg ut av kontoret litt tidligere enn planlagt i morgen. Benytt deg av den siste rest av dagslys, før du fanges av handleturer og tacokos. Grip muligheten. Det er nemlig fortsatt noen uker igjen før det går mot lysere tider.

Riktignok skal vi feire lyset 13. desember. Luciadagen er til minne om den italienske helgenen Lucia som lede martyrdøden tidlig på 300-tallet. Navnet hennes er i slekt med det latinske ordet ”lux” (lys).

Og endelig, 21. desember ”snur” sola. Da er det vintersolverv og årets korteste dag. Og herifra går det bokstavelig talt mot lysere tider. Lyset varer lengre hver eneste dag, og hvis snøen også faller ned over oss, blir det et deilig, hvitt teppe som lyser opp i de mørkeste krokene.

Men enn så lenge, slår vi et slag for ”Kom deg ut!”-fredagen.

Det kan fort bli ukas lyspunkt! 

Få siste nytt fra TriQuart

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form