Endelig klar for TriQuart

Lars Zachariassen lader opp til Norseman. Med familieferie på Sørlandet.

Lars Zachariassen er en solid dose energi. De to siste årene har han blitt godt kjent gjennom Instagram, Facebook og bloggen sin, larszachariassen.no.

 I høst fikk 30-åringen fra Bryne plass på Norseman, en av verdens mest krevende triatlonkonkurranser.

- Det skal jo mye til å vinne i det lotteriet, med flere tusen søkere fra hele verden, så der og da ble jeg veldig glad. Men etter hvert så skjedde det veldig mye. Vi fikk et nytt barn i vinter, kjøpte nytt hus i vår og … ja, i det hele tatt det du kaller Livet. 

Dermed ble det så som så med treninga.

- Jeg trente faktisk pinlig lite fram til i sommer. Men nå har jeg lagt meg i selen. Så i sommer har det vært noen travle uker, med fokus på mye trening.

- Hvordan kombinerer du det med ferie?

- Jeg er opptatt av at det ikke skal gå utover tida med familien. I hvert fall minst mulig. Derfor står jeg opp tidlig for å trene lange turen. Og da mener jeg tidlig! Jeg setter gjerne vekkerklokka på før klokka fem, og så er jeg ferdig trent til felles frokost med familien i ni-tida.

- Og innimellom skal du pleie skaren på Instagram og rundt bloggen din?

- Det blir travle og hektiske dager. Med trening, blogging, jobb og tre små barn, men heldigvis så støtter kona meg. Det har blitt et familieprosjekt, dette.

Lars Zachariassen tar sikte på noen rolige dager på Kristiansand, med TriQuart, hotellferie og krabbefiske før Norseman helga deretter.

Som en del av oppkjøringa legger han (og familien) turen til TriQuart og Kristiansand. 

- Jeg var usikker på hvilken distanse jeg skulle velge. Men jeg har falt på den korte løypa. Det gir nok minst belastning før Norseman som er uka etter. 

Og du tar med deg familien?

- Ja, vi tenkte det greit med en sørlandsferie, med noen dager på Clarion Hotel Ernst og noe camping. I Kristiansand er det mye for alle, ikke minst dyreparken, kaptein Sabeltann og krabbefiske. Og med rykter om Elias-båten og gratis is til ungene på TriQuart, var planen i boks.  

Triatleter har en tendens til å ta plass i familien. Lars Zachariassen bedyrer at kona støtter ham i treninga.

- I fjor var du ambassadør for Team Sofagris?

- Ja, det var løje. Jeg fulgte dem på nett, og jeg var nede og trente sammen med dem. Dessverre hadde jeg ikke anledning til å være tilstede under selve konkurransen i fjor, men nå er jeg endelig klar for TriQuart, og da håper å få treffe igjen noen av dem. Det er et bra prosjekt. Jeg er selv fysioterapeut, og jeg vet hvor viktig det er å gi hjelp og veiledning for å få folk i gang.

- Hva ser du for deg i løypa?

 - Jeg ønsker selvfølgelig å få testet litt utstyr og slikt før Norseman.  Men utover det har jeg faktisk ikke tenkt så mye på selve TriQuart-konkurransen. Det viktigste er atmosfæren og treffe alle de hyggelige folka.

‍Lars Zachariassen (t.v.) var ambassadør for Team Sofagris i fjor. Her på treningsleir i Kristiansand sammen med Rene Natvig, Stein Tore Foss, stevneleder Fred Arthur Asdal og Ulf Axelsen.

Få siste nytt fra TriQuart

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form