Fra TriQuart til VM

Kort etter seieren i TriQuart suste Lotte Miller inn til en historisk VM-bronse i USA.

Trener og sportssjef for Norges Triathlonforbund, Arild Tveiten, var rørt og med tårer i øynene da Lotte endelig lyktes. For veien til suksess har langt ifra vært lett. 

- Jeg tror ingen, bortsett fra de som har fulgt henne tettest, vet hvor hardt hun har jobbet for å komme tilbake etter fjorårssesongen, sier Tveiten.

19 år gamle Lotte Miller, som representerer Bryne Triathlonklubb, var nemlig overtrent i hele 2014, og hun fikk verken trene eller konkurrere. Det var først i desember at Lotte var klar for å kunne trene som normalt. Fokuset har vært på mestring, å kjenne at kroppen fungerer og jobbe for et optimalt løp – uavhengig av hva andre holder på med.

Under TriQuart 1. august gikk hun helt til topps og sikret seg både NM-gull og kongepokal. Og underveis strålte hun.

- Det var fantastisk. Så mye folk som heier deg frem er veldig motiverende. Det er utrolig mye kulere å løpe i sentrum hvor mennesker pusher deg frem, istedenfor å være i skogen alene, uttalte  Lotte til Fædrelandsvennen etter seieren i Kristiansand.

Resultatet viste seg å ikke være et blaff. Få uker etter i TriQuart deltok hun i VM i Chicago og gjorde en utrolig prestasjon da hun løp inn til en historisk tredjeplass; Norges første VM-medalje i triatlon noensinne.

Få siste nytt fra TriQuart

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form