Full pinne inne

I Kristiansand er triatlonsesongen (nesten) snudd på hodet.

Svetten siler når Christine Jacobsen kaster seg over målstreken. Bak henne ligger 750 meter svømming, 20 kilometer sykkel og 5 kilometer løp. Det er nesten som det pleier. Men bare nesten.

For her er triatlonkonkurransene flyttet innendørs.

Fra november til mai konkurrerer nemlig medlemmene i Kristiansand Triathlon innendørs. Først i bassenget, deretter løper de opp i spinningsalen, før de avslutter på tredemøllene vegg-i-vegg.

- Tricupen er ”ufarlig”. Og det er mange som debuterer nettopp her, forteller leder av Kristiansand Triathlon, Susanne Egilstad. 

- Her er det få krav til tempohjelmer og platehul? Og ingen tenker på brennmaneter?

- Nei, her er det ingen krav til fancy utstyr. Og så er det enkelt og forutsigbart med tanke på vær, vind og vanntemperatur, forteller hun.

Christine sammen med Kristine Mathingsdal Pedersen og Gustav Mathingsdal Pedersen.

- Tricupen er en god måte å holde formen ved like gjennom vinteren. Tidene er jo en god pekepinn på forbedring. Og så er det gøy å finne noen og knive med. Resultatarket blir alltid studert nøye av mange etterpå, sier Egilstad.

Klubben har både kort og lang løype. Den lange løypa er 750 meter svøm, 20 kilometer sykkel og 5 kilometer løp. Den korte løypa er 250 meter svøm, 15 kilometer sykkel og 4 kilometer løp.

- Distansene passer for alle, både elite og ferskinger, uavhengig av nivå. Og på kort løype har vi også tilpasset oss de som frykter svøm, med en ekstra kort distanse, sier Egilstad.

Hun opplever at tricupen har etablert seg stadig sterkere de siste årene. På siste gjennomkjøring var det stinn brakke. Som det pleier.

Men det handler ikke bare om å prestere.

Tommel opp for innendørs tricup i Kristiansand.

Tricup er blitt et viktig sosialt møtested for medlemmer. Her er det mye hyggelige og engasjerte folk. Og etter økta er det alltid lunsj med hjemmebakst - med stort oppmøte her også.

Christine Jacobsen er enig. Selve ”konkurransen” var ikke nødvendigvis det viktigste da hun stod opp tidlige søndagsmorgenen i januar.

- Det som trigger meg er først og fremst det sosiale, og det å møte den flotte gjengen som er i Kristiansand Triatlon. Det å få en hard treningsøkt hvor man kan måle fremgang fra gang til gang er en bonus, sier Jacobsen.

- Og da smaker den felles lunsjen etterpå ekstra godt!

Nå har Jacobsen blitt en habil triatlet, som ligger i tetsjiktet på den lengste distansen.

- Fortsatt er tricupen slik den var da jeg selv startet med triatlon. Det er en trygg lavterskelkonkurranse innendørs med to distanser som både nybegynneren og den mer erfarne kan bryne seg på.  

Få siste nytt fra TriQuart

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form