- Gleder meg til TriQuart

Lotte Miller vant i 2015. Nå er hun på jakt etter en ny triumf i Kristiansand.

 Lotte Miller var bare 19 år gammel og nært sagt uovervinnelig da hun løp inn til seier i tidenes første TriQuart for to år siden. Nå akter hun å gjenta bragden.  

- Å ja, sørlandshovedstaden skuffet ikke, og jeg gleder meg til å returnere til TriQuart og NM i år.

Miller deltok på den lange løypa i 2015. Starten gikk fra kanalen utenfor Kilden konsert og kulturhus, som i år.

- Jeg husker at løypa var noe for enhver smak. Starten på svømminga gikk et stykke vekk fra skiftesonen, og under syklinga fikk man både litt stigning, svinger og flate strekk. Og på løpinga var det i et fullstappet sentrum.

Løypene i år er de som for to år siden, bare løpinga er annerledes. Men det var ikke bare traseen som gledet.

- Det var virkelig aldri kjedelig. Og det at det var både begge menn, kvinner, NM-deltakere og mosjonister ute i løypa samtidig gjorde at det alltid var noen å jakte, noe som igjen gjorde at man kunne alltid få seg selv til å løpe litt fortere!

Lotte Miller var overtrent, men endelig er gleden og overskuddet tilbake.Nå skal hun bygge seg sterk igjen.

For Miller bare det rett av sted fra TriQuart til junior-VM hvor hun løp inn til en historisk bronsemedalje. Etter et hvileår i fjor, er hun nå tilbake for fullt.

- Jeg er godt fornøyd med sesongens to første internasjonale løp: Både i EM i Düsseldorf og europacup i Holten i Nederland er jeg godt med to tredeler inn i konkurransen, sier Miller, som ble nummer 15 og 21 i de to konkurransene.

- Det er på løpsetappen at jeg merker jeg har en god del å hente for å kunne være med fremme blant topp ti, forteller hun.

Uten at det overrasker 21-åringen fra Bryne.

- Jeg visste at det var løpinga som ville være den svakere disiplinen, så det var også forventet at det var her jeg ville tape plasseringer. Samtidig opplever jeg at løpinga i Holten, som var helga etter EM sprint, føltes bedre.

Derfor er Miller optimistisk med tanke på løpeutviklinga framover.

- Motivasjonen er på topp. Jeg godt fornøyd med svømme- og sykkelform per dags dato. Jeg skal bare ha litt kontinuitet i løpetreninga, så er jeg sikker på at løpeformen gradvis vil komme.

Nå er en periode med god trening i Danmark sammen med resten av Tri Team SDU, før hun drar til Ungarn for å kjøre World cup. Deretter er det ny europacup i Malmø i begynnelsen av august.

Og innimellom er det altså TriQuart og NM på normaldistansen i Kristiansand.

- Da skal jeg jakte min andre norgesmestertittel i år, etter at jeg vant sprint-NM på Bryne. Juli blir hektisk, men GØY!

- Hjertelig velkommen til Kristiansand, skal du være! Men vi må jo spørre; du er jo blitt vår "forsidepike"; jublende fra 2015. Hva synes du om det det?

- Supert. Jeg ELSKER det bildet!

Lotte Miller representerer Bryne Triathlonklubb, men det siste året har hun bodd i Danmark, hvor hun trener og studerer.

Få siste nytt fra TriQuart

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form