Kast deg ut i swimrun

Swimrun har blitt en populær idrett i Sverige. Nå kommer swimrun til Kristiansand.

Swimrun er en kombinasjon av svømming og løping. Alt skjer uten vekslinger, det vil si at du løper med våtdrakten på deg hele veien. Og ja, du svømmer med joggesko.

- Det er en fantastisk idrett for alle som liker å trene, sier stevneleder Fred Arthur Asdal.

Swimrun er en idrett som kombinerer svømming og løping.I Sverige arrangeres det mer enn 50 swimrun-konkurranser i år. Og flere svensker driver kun med dette. I Norge er det mer vanlig at swimrun anses som alternativ trening. Det synes Asdal er helt i orden.

- Swimrun kan absolutt være et herlig avbrekk i den andre treningen. Selv om du bare satser på løping, vil swimrun være en kombinasjon som gir deg enda mer treningsutbytte enn en løpetur alene, sier Asdal.

Han håper at sørlendingene får opp øynene for nykomlingen.

- Swimrun er en spennende aktivitet som gir svært god treningseffekt gjennom å kombinere både løping og svømming, sier Asdal.

Deltakerne løper med våtdrakt, gjerne med avkuttede ermer og bein. Flyte-elementet på låret er for å gi bedre oppdrift.

I Sverige har det lenge vært stor swimrun-aktivitet, med mange treningsgrupper og konkurranser. I Norge finnes det få treningsgrupper og bare noen få konkurranser.

- I Vestfold er det Swimrun To the Worlds End, I Rogaland er det Rockman. Begge er lange konkurranser, sier Asdal.

Deltakerne svømmer med sko, og løper med en tilpasset våtdrakt.Swimrun-konkurransen i Kristiansand 30. juli er en langt kortere variant, karakterisert som en ”urban sprint”.

- Alt må ikke være så hardt og langt. Swimrun-konkurransen i Kristiansand er cirka 15 kilometer lang. Og den foregår i helt fantastiske omgivelser, sier Asdal.

Deltakerne starter i Tresse, så er det rundt Odderøya, inn i Tresse igjen, rundt Tangen, to ganger over Otra og opp i Baneheia, før de igjen vender tilbake til Tresse. Konkurransen består av 13 kilometer løp og cirka to kilometer svøm, fordelt på seks svømmestrekk.

På lange konkurranser skrives løypa ned; tallene er de ulike avstandene på de ulike løpe- og svømmestrekkene.
Utøverne svømmer med sko på føttene. Avstandene de svømmer er gjerne ikke så lange.
Løpeskoa er ofte lette terrengsko som ikke suger til seg mye vann.

Få siste nytt fra TriQuart

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form