Når uhellet er ute

Turid Hagelia Korshavn takker hjelmen for at det gikk bra da hun veltet på sykkelen.

En hjelm forhindrer ikke ulykker, men beskytter hodet slik at risikoen for alvorlige skader reduseres. En hjelm er den eneste beskyttelsen du har som syklist, og er en billig forsikring om uhellet skulle være ute.

Å bruke hjelm er svært fornuftig investering. At aerodynamikken er topp, er selvfølgelig viktig for mange utøvere. For andre er det viktig at hjelmene ser bra ut. Men det aller viktigste er at de fungerer slik de skal, at de beskytter hodet når uhellet er ute. 

Vi i Rudy Project får flere takknemlige tilbakemeldinger fra kunder som har vært uheldige. Én av disse kommer fra en av våre #rudywarriors, Turid Hagelia Korshavn fra Grimstad, som hadde et stygt krasj.

- På årets første landeveisritt fikk jeg virkelig testet hva Rudy-hjelmen er god for, sier hun. 

- Jeg husker ikke noe av hendelsen selv, men er blitt fortalt at jeg lå i feltet som holdt over 50 km/t, og så kom jeg borti bakhjulet til rytteren foran. Forhjulet tverret, og jeg gikk over styret og rundt med hodet først i asfalten, forteller hun.

 - Hjelmen tok heldigvis av for støtet. Man ser tydelig på hjelmen at den har fått seg en smell. Hjelmen gjorde det den skulle, men den var selvsagt helt ubrukelig etterpå!

Sykkelhjelmen ble skadet i fallet. Men en beskyttet hodet til Turid Hagelia Korshavn, slik den skulle.

Etter hendelsen ble det konstatert en kraftig hjernerystelse. Selv mener hun at hun fikk overraskende lite blåmerker og skrubbsår.

- Jeg gikk i bakken  asfalten i 50 km/t! De forholdsvis få skadene tilsier at hjelmen og hodet har tatt en stor del av kraften. Legen var helt klar på at hjelmen gjorde at skadeomfanget ble forholdsvis begrenset, forteller hun.

 - Jeg er veldig glad for at jeg hadde en ny, god og solid hjelm som fungerte akkurat som den skulle når uhellet først var ute. 

Etter en liten måned med rolig trening var hun igjen klar for norgescupen. Med ny hjelm fra Rudy Project.

Teksten er skrevet av Atle Tunsberg, Rudy Project. 

Alle hjelmene fra Rudy Project er selvsagt godkjent i henhold til CE1078, klikk deg inn her for se deres store utvalg av sykkelhjelmer.

Få siste nytt fra TriQuart

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form