Ned med sofagrisene

Det går nedover med Team Sofagris. I hvert fall på badevekta.

 I vinter ga de seks sofagrisene seg i kast med ”mission impossible”.  I løpet av et snaut halvår skulle de klargjøres for sitt aller første triatlon, nemlig TriQuart i slutten av juli.

Siden har det gått nedover. I hvert fall på badevekta.I løpet av vinteren og våren har teamet mistet om lag 40 kilo. Enkelte har redusert magemidjen med 25 centimeter. 

- Det er mange buksestørrelser! Men likevel, vektreduksjonen har ikke vært det viktigste her, sier Ann Edel Robertsen fra Herbalife.

Hun har ansvaret for kostholdet til Team Sofagris i løpet av prosjektperioden.

 - Vi skulle ikke bare slanke sofagrisene og også sørge for mindre luftmotstand, humrer hun. 

- Vi skulle samtidig bidra til å gjøre dem sprekere. Som en del av dette har vi måttet fokusere på kostholdet og matvanene deres, forteller hun.

Gjennom vinteren og våren har sofagrisene fått kostholdsveiledning fra Ann Edel Robertsen i Herbalife.

Noe av det første sofagrisene tok tak i var frokosten.

- Forbausende mange hopper over frokosten. Og det er svært uheldig, sier Robertsen.

- Dernest måtte vi få dem til å spise jevnt gjennom dagen. Det er ikke godt nok å spise ett stort måltid på kvelden. Det blir som når du fyrer i peisen. Skal du ha jevn flamme, må du legge på mange mindre pinner, ikke én stor kubbe.

 Anne Moland Johannessen er blant dem som har merket endringer. I vinter drømte hun om å komme inn i sin mormors bunad igjen. Og det klarte hun akkurat i tide til ungenes konfirmasjon i mai.  

Men om vekta ikke har falt drastisk, så har formen gått rett til værs.

- En lettere kropp gjør hverdagen på mange måter enklere. Og det aller viktigste er at de har mer energi enn tidligere. Det er en grunn til at mange av disse i det hele tatt har fått utvikle seg til sofagriser, sier Robertsen.

Team-kaptein Stein Tore Foss er tidligere rocker. I fjor fullførte han TriQuart, sin aller første triatlon. 13 kilo lettere enn da han begynte å trene.

Få siste nytt fra TriQuart

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form