Ny løype for NM Elite

I år vil TriQuart ha egen konkurranse for eliteutøverne.

Tidligere har elitefeltet i NM vært en del av det øvrige norgesmesterskapet. I år får eliteklassen en egen trasé – med anledning til å drafte.

- Dette blir en konkurranse som er spennende for både deltakere, publikum og tv-seere, sier stevneleder Fred Arthur Asdal.

Konkurransen vil i sin helhet foregå i Kristiansand sentrum.

- Her blir det anledning til å følge deltakerne hele veien, helt fra starten på Bystranda, til en fem kilometer lang rundløype på sykkel til en løpeløype langsmed Strandpromenaden, forteller Asdal. 

Den endelige traseen vil være etter en internasjonal standard, og deltakerne vil også ha anledning til å drafte. Det vil si at deltakerne kan henge på hjul og at de vil kjøre i felt, på vanlige racersykler, ikke temposykler.

- For utøverne er NM Elite en anledning til å la de beste utøverne få matching tilsvarende konkurranser de kjører i utlandet, sier Asdal.

- For publikum er det en kompakt og tettpakket konkurranse hvor deltakerne passerer hyppig. Beregnet snittid på syklinga er seks minutter for hver av de åtte rundene. På løp planlegges det med fire runder, mens det på svømminga er innlagt en såkalt ”Australian Exit”, noe som betyr at NM-deltakerne må opp på Bystranda i løpet av svømmedelen. Det gjør at publikum hele tida får kontakt med utøverne, forklarer Asdal.

NM-distansen er 1.500 meter svøm, 40 kilometer sykkel og 10 kilometer løp. Vinnertida er beregnet til 1 time og 45 minutter. Konkurransen arrangeres på ettermiddagen lørdag 28. juli, og den vil i sin helhet bli sendt på TV2 Sportskanalen.    

Traseen vil også bli benyttet til SuperSprint, det vil si ungdommenes egen konkurranse, i alderen 13 – 16 år.

- Etter planen vil også denne konkurransen bli vist på TV2, sier Asdal.  

For ”agegrouperne” vil NM foregå på søndagen, slik det har vært de tre foregående årene.

Få siste nytt fra TriQuart

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form