Ny sport på programmet

Til sommeren blir det eksplosiv moro med akvatlon på Bystranda i Kristiansand.

 Arrangementsansvarlig i Norges Triatlonforbund, Frank Pedersen, bekrefter at det er første gang det blir arrangert aquatlon som konkurranse i Norge.

 - Det har vært noen treningskonkurranser her og der, men det er første gang det blir lagt inn på den offisielle terminlista, sier Pedersen.

Stevneleder i Kristiansand, Fred Arthur Asdal, synes det er stas å introdusere noe nytt.

- Vi skal bevege folk, og da nytter det ikke å stå stille. Vi ønsker å komme med noe nytt hvert år, sier Asdal, om valget av aquatlon.

Han mener aquatlon er eksplosivt og action, til glede for både utøvere og publikum.

 - Aquatlon er en kombinasjon av svøm og løp, akkurat som swimrun. Men swimrun foregår gjerne  et godt stykke ute i skjærgården. Og litt forenklet kan vi si at aquatlon foregår på ”bane”, forklarer Asdal.

I sommer var det triatlon og swimrun på Bystranda i Kristiansand. Neste sommer blir det også aquatlon.

Neste års aquatlon i Kristiansand erstatter årets openwater-konkurranse, som ble arrangert på fredagen. Samtidig flyttes arrangementet inn til bykjernen.

- Vi ønsker å ha det nærmere de andre aktivitetene våre. Og bystranda har en perfekt beliggenhet, hvor det er sikkert og oversiktlig, både for oss som arrangører og ikke minst for publikum. 

Asdal har ingen forventninger om de store hordene neste år, men han tror sporten har et potensial, og han håper at mange nok er nysgjerrige og at de vil forsøke seg. 

- Aquatlon er en lite kjent sport i Norge. Men det var vært arrangert VM i aquatlon siden 1998, og årets verdensmester er den engelske triatleten Alistair Brownlee, sier Asdal.

Brownlee er en allsidig idrettsutøver som tok OL-gull i både London og i Rio, men da i triatlon.

I Kristiansand blir det en løype som er noe kortere enn i de internasjonale mesterskapene, hvor det ofte arrangeres med 1.000 meter svøm og 5 kilometer løp.

- Vi har lagt opp til 500 meter svøm og to kilometer løp. Hardt blir det uansett, bare du gir nok gass, lover Asdal. 

Norge er for øvrig ikke helt uten meritter innen aquatlon. Under VM i Mexico, hvor Brownlee vant eliteklassen, stilte også norske Anne Hegvold og hun vant aldersklassen sin, K50. Hegvold tok for øvrig VM-gull i 2009 også, da mesterskapet ble arrangert i Australia, og i 2013 da det ble arrangert i London.

Arrangørene av TriQuart har satt seg som mål å bygge opp en sportsfestival  i Kristiansand.

- Prikken over i-en skal fortsatt vært triatlonkonkurransen vår på søndagen, men vi vil gi et variert tilbud til alle som elsker å svette. I feriebyen Kristiansand kan de holde på med ulike aktiviteter og konkurranser i dagevis hvis de ønsker det, enten det er triatlon, aquatlon eller swimrun. 

Årets verdensmester i aquatlon var Alistair Brownlee, som tidligere i år tok OL-gull i triatlon. VM foregikk i Mexico.

Få siste nytt fra TriQuart

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form