Nytt NM-gull?

- Det er så kult, sier Jørgen Gundersen om årets elitekonkurranse.

Jørgen Gundersen tok en etterlengtet og veldig fortjent seier i Kristiansand i fjor sommer. Da ble han belønnet med både NM-gull og kongepokal. I år skal han forsvare seieren, men i en helt annen løype.

- Det er så kult, sier Gundersen, som ser fram til å sykle i en teknisk krevende rundeløype á fem kilometer som skal kjøres åtte ganger. Og i år er det lov å drafte, i hvert fall i eliteklassen som konkurrerer på lørdagen.

- Jeg trives mest i draft. Det er det jeg kjører mest, sier Gundersen som er fast på landslaget og er vant med drafting fra internasjonale konkurranser. Han kjørte sterkt under verdenscupen i Ungarn for bare et par uker siden. 

- Men jeg kan også trykke til på sykkel og utnytte en teknisk løype.

Han er usikker på hvordan konkurransen i Kristiansand vil utvikle seg. Ikke minst fordi det kan oppstå uvanlige konstellasjoner.

- Det blir spennende. Det er alltid bra å ha en god svøm. Det setter deg opp for et godt løp, pluss at man har flere taktikker å spille på avhengig av styrker. Men i Kristiansand tror jeg det blir flere små grupper, siden nivå og elite-startlisten er ganske tynn. Dermed vil dynamikken bli mer som i et internasjonalt løp hvor man kan spille mer på taktikk på syklingen.

Få siste nytt fra TriQuart

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form