Nytt NM til Kristiansand

Tidenes første NM i akvatlon arrangeres i Kristiansand neste sommer.

Kristiansand er i ferd med å bli norsk triatlons store NM-by. Byen var vertskap for NM på normaldistansen i 2015 og 2016. Den er også tildelt NM på den samme distansen i 2017 og i 2018.

I dag ble det offentliggjort at Kristiansand også vil være vertskap for tidenes første NM i akvatlon.

- Det er en stor ære og et privilegium å få lov til å arrangere nok et nasjonalt mesterskap, sier stevneleder Fred Arthur Asdal.

NM i akvatlon blir arrangert på Bystranda i Kristiansand sentrum fredag 28. juli 2017. Det har aldri før vært arrangert NM i denne grenen. Akvatlon er imidlertid en kjent gren i utlandet, og det har vært arrangert VM i denne grenen helt siden 1998. Årets verdensmester er Alistair Brownlee, som vant OL i triatlon i både London 2012 og i Rio nå i sommer.

Distansen i Kristiansand er 500 meter svømming etterfulgt av 2 kilometer løping. Vinnertiden vil være på mindre enn 15 minutter.

- Akvatlon er en eksplosiv sport, masse action og spenning, og svært publikumsvennlig. Bystranda vil være en perfekt arena, og vi gleder oss til å vise fram grenen. For mange utøvere vil det dessuten være en fin gjennomkjøring foran triatlon-konkurransen samme sted to dager senere, sier Asdal, som regner med at mange atleter nå legger ferien sin på Sørlandet.

- Vi ønsker at Kristiansand skal være ferievalg nummer én for alle som er opptatt av en aktiv livsstil og som liker å svømme, sykle og løpe. I år kan vi by på swimrun, triatlon og akvatlon, i tillegg til at vi har enda et par nyvinninger på gang, sier en hemmelighetsfull Asdal.

For øvrige NM-konkurranser, les mer på nettsiden til Norges Triatlonforbund.

Få siste nytt fra TriQuart

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form