Seniorer i laboratorium

- Det er vondt å gi maks i en alder av 61, sier John Hansen.

TriQuart gjennomfører et senior-prosjekt i samarbeid med Universitetet i Agder.  Før påske var det søknadsprosess. Nå er de utvalgte på plass, og i dag er det testing på tredemøllene til Olympiatoppen Sør.

 - Vi måler laktatnivået på deltakerne, forteller Andreas Mathingsdal Pedersen som leder prosjektet.

 Han stikker en liten nål i fingeren til John Hansen. Ved å måle verdiene i blodet kan han raskt si noe om mengden melkesyre i kroppen til Hansen.

 - Når deltakerne vet omtrentlig når de produserer ”for mye” melkesyre, eller laktat, så kan de også tilpasse treninga si deretter. Mange vet nemlig ikke hvor hardt de skal trene, og problemet er gjerne at de trener for hardt, sier Pedersen, som selv er aktiv i Kristiansand Triathlon.

 På mølla går båndet stadig fortere, og Hansen blir både rød og svett. Pedersen sikker stadig vekk i fingeren hans, men Hansen bedyrer at stikkene ikke gjør vondt. Det er langt verre med beina

 - Det er vondt å gi maks i en alder av 61, sier Hansen.

 Helt ukjent med ”fysisk fostring” er han ikke. Han var politimann i 37 år, før han ble pensjonist. På fritida har han mest puslet med orientering. Og en gang deltok han på en duatlon.

 - Men sprek? Nei, det må ha vært på befalsskolen. For 40 år siden!

 Nå ser han fram mot TriQuart i slutten av juli.

 - Jeg gleder meg. Men det å svømme i flokk? Tja, det virker litt skummelt.

Kirsten Ruud gleder seg også. Hun er også med på seniorprosjektet. Hun drev tidligere med turn og svøm. Så hun er ikke redd for vannet.

- Men det blir mye stillesitting i jobben, med telefon og PC. Jeg skulle gjerne ha beveget meg mer, men dagene er så travle, forklarer hun.

- Jeg er veldig glad for å kunne være med på prosjektet. Jeg håper å få noen nye, gode vaner.

Kirsten Ruud er på jakt eter gode vaner i hverdagen. Dagene er travle og på kontoret er det mye stillesitting med PC og telefon. I laboratoriet blir hun testet av Andreas Mathingsdal Pedersen fra Universitetet i Agder.

 

Få siste nytt fra TriQuart

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form