Under tak

Deltakerne til TriQuart får løpe med tak over hodet! I hvert fall en liten stund.

Deltakerne til TriQuart skal løpe gjennom Aquarama!

Søndag 31. juli arrangeres TriQuart. Deltakerne skal svømme, sykle og løpe. Løpinga foregår fra Tresse, rundt Tangen og ut på Piren. Men ikke minst, de skal løpe gjennom Aquarama.

Deltakerne kommer inn fra vest, løper gjennom resepsjonen og ut på østsiden. Streket er cirka 100 meter.

- I norsk triatlon er ikke dette gjort før, så vidt vi vet. Og vi har lyst til å lage en spektakulær og variert løpeløype; én som deltakerne husker, forteller stevneleder Fred Arthur Asdal.

Ideen kom opp da Asdal besøkte EM i Lisboa for noen måneder siden. Der ble også deltakerne loset innendørs.

- Triatlon er litt ”show”, både for publikum og deltakere, og vi synes det er morsomt å stadig gjøre noe nytt, sier Asdal.

Aquarama tente på ideen, og de lover å legge til rette for løpet, som også er vertskap for årets norgesmesterskap. Svingdørene blir foldet sammen, slik at deltakerne på ingen måte blir hindret.  

Billettsalget vil for øvrig være åpent, og det er full adgang til svømmehallen.    

- Løpeløypa er flat, helt uten stigninger. Men den er ikke lett. Det er mange svinger underveis, og den er sånn sett teknisk krevende. Det er også varierende hvor bredt det er, noe som gjør at utøverne må forberede seg på å løpe mer i variert hastighet enn de er vant med, sier Asdal.

TriQuart har 600 påmeldt. I overkant av 100 utøvere er påmeldt NM. Det ventes også et betydelig antall publikummere.

- Vi ønsker ikke å være til hinder, verken for gjestene til Aquarama eller de som skal på Bystranda denne formiddagen, og vi legger til rette med gjerder og sluser slik at trafikken skal gå så lett som mulig, sier Asdal.

- Men vi anbefaler folk å parkere litt lengre unna enn de pleier å gjøre. Det vil nødvendigvis oppstå lange køer hvis alle skal inn og ut med bil på Tangen samtidig, sier Asdal 

Trafikken til Tangen vil bli sluset gjennom Kongens og under Lundsbrua mens konkurransen pågår.

Starten går klokka 10, og siste deltaker er beregnet å være i mål klokka 13.30. 

- Start på den korte løypa er også morsom. Her er det mange mosjonister, særlig fra Kristiansand. Starten  foregår på Bystranda klokka 10.50, og så svømmer de drøye 500 meter til Tresse, rundt Christiansholm festning. Så her er det bare å møte opp med plakater, flagg og heia-rop. Det er garantert fornøyelig, sier Asdal.

For mer informasjon for publikum, se her.

For mer informasjon for deltakere, se her.

PS: Dere som mener at triatletene løper feil vei i forhold til løperetningen, har HELT RETT! Men dette er kun for bildet sin skyld!  

PPS: Bakken dere ser på bildet, er den bratteste og lengste bakken i hele løpeløypa!

Få siste nytt fra TriQuart

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form