Til lands og til vanns

- En flott opplevelse å ha med seg en 14-åring som heier mammaen sin ut av vannet.

Foto: Kai-Otto melau og privat

Nina Nygård Magnussen kastet seg på en utfordring hun var helt ukjent med, nemlig SwimRun Kristiansand. Da var det trygt å ha en 14 år gammel datter å lene seg mo

 - Jeg fikk mersmak da jeg prøvde swimrun så vidt på en treningstri året i fjor sommer. Så da ble det SwimRun Kristiansand, som var min første konkurranse, forteller Nina Nygård Magnussen.

 Hun hadde likevel tenkt å være i Kristiansand i forbindelse med NM triatlon på søndagen.

 - Så jeg spurte datteren min, mest for gøy. Og etter litt betenkningstida sa hun ja, så da ble det slik, sier mor Magnussen.

 En ørliten skepsis snek seg imidlertid inn i bakhodet.

 - Datteren min er jo sterkere og raskere enn mor, både på svømming og løping. Kristin er en aktiv svømmer som løper litt innimellom, særlig i sommerhalvåret. Så jeg ga henne som jobb å holde meg med selskap. 

 Løypa er cirka 15 kilometer, fordelt på ulike etapper. Den betegnes som en urban swimrun. Den starter midt i Kristiansand sentrum og så bærer det av sted rundt Odderøya, over elva Otra to ganger og opp i Baneheia, før det er målgang utenfor Christiansholm, festningen fra 1672.

 - Jeg trener for å få mosjon, og fordi vi blir oppfordret til det jennom miljøet i Bryne Triatlonklubb. Så jeg hadde løpt og svømt jevnlig i vår og i sommer, men Kristin og jeg rakk ikke mer enn én treningsøkt med swimrun sammen, sier Magnussen.

 - Da øvde vi på svømme på siden av hverandre, og Kristin svømte for første gang med sko.

Kristin Magnussen (t.v.) gjorde jobben og fikk mamma trygt over målstreken da de debuterte med swimrun.

Før konkurransen var de to damene spente. Mest på om de ville finne fram, om de ville klare å komme seg greit opp av vannet og om hvordan det var med brennmaneter!

 - Lørdagen ble en flott dag på alle vis. Ruskværet fra dagen i forveien var som blåst bort, og etter fellesstarten la vi i vei mot Odderøya. Vi avtalte at vi skulle telle ned etappene, fra 15 og ned til 1 ettersom vi var ferdig med dem.

 Ytterst på Odderøya, med åpent hav og utsikt nesten til Danmark, ventet den lengste svømmeetappen.

 - Den etappen var tøffere enn ventet, og mestringsfølelsen i det å komme opp ved fyret, var stor. Det var en flott opplevelse å ha med seg en 14-åring som heier mammaen sin ut av vannet der, sier Magnussen.

 Etter å ha kommet seg rundt Odderøya, gikk turen inn til sentrum igjen, rundt Tangen og opp langsmed Otra.

 - På prerace-møtet ble det presisert at det var mye strøm i elva, og uerfaren som jeg er med å krysse elver, så ble det undervurdert. Vi kom oss fint over, men det ble noen meter ekstra, sier hun.

 Magnussen mener at alt i alt gikk det svært greit. Og bekymringen om ikke å finne frem ble gjort til skamme.

 - Å finne fram til alle svømmeetappene var svært enkelt. Det var tydelige markeirnger og synlige vakter overalt, forteller Magnussen, som selv er med å arrangere Bryne Tri.

 - Jeg ser alltid etter ting som vi kan bruke til å gjøre vårt eget arrangement enda bedre. I Kristiansand var det mye inspirasjon å hente. Tryggheten i løypene var svært godt ivaretatt og merkinga var god, sier hun.

 I tillegg gjorde selve løypa et betydelig inntrykk.

 - Det var en flott naturopplevelse! Vi løp på stier i Baneheia og på Odderøya, svømte inn til Bystranda med badende barn rundt oss, kjempet mot bølgene i havet og løp midt i Kristiansand sentrum – iført våtdrakt. Og alt dette skjedde i ett og samme løp!

 I dag kan Nina Nygård Magnussen og datteren Kristin kose seg med gode minner fra den strabasiøse turen.

 - Det ble en flott treningsøkt sammen med datteren min. Vi var svært fornøyd med innsatsen, erfaringen og plasseringen. Og ikke så vi noe særlig med brennmaneter heller!

Finn Kollstad fra Kristiansand Løpeklubb informerer deltakerne på prerace-møtet.
Deltakerne rundet Odderøya, med utsikt nesten til Danmark.
Det vanket mange rare blikk på Bystranda etter hvert som deltakerne steg ut av vannet.

Få siste nytt fra TriQuart

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form