Tre dager med TV

I år blir det maraton tv-sending fra Kristiansand, i samarbeid med TV2 Sporten.

Allerede denne uka sender TV2 Sportskanalen live fra årets første WTS-konkurranse, som foregår i Abu Dhabi. På startstreken der står de norske landslagsutøverne Lotte Miller, Gustav Iden og Kristian Blummenfelt.

I slutten av juli blir det en real maratonsending fra TriQuart i Kristiansand.

- Mange tenker at triatlon er langtekkelig, men det er det ikke. Det er hurtige skifter og action hele veien, sier prosjektleder i TV2 Sporten, Ole Morten Myrmel.

TV2 Sportskanalen vil sende alle WTS-konkurransene i år, fra Yokohama, Hamburg, Leeds, Nottingham, Australia, Edmonton og Bermuda, i tillegg til Abu Dhabi. 

I World Triathlon Series (WTS) er det fokus på sprint og normaldistansen. Det er de samme distansene som er under TriQuart.

I Kristiansand vil det i tillegg være sending fra  fredagens aquatlon og lørdagens swimrun.

- Dette blir den største tv-satsinga i norsk triatlon noensinne. Vi planlegger med inntil 12 timers sending fordelt på de tre dagene, sier stevneleder Fred Arthur Asdal.

Mosjonistene vil garantert få sin tid i tv-ruta, men ett spesielt fokus vil det være på NM Elite, som i år får egen trase og konkurranse lørdag ettermiddag.

- Det blir en kompakt og publikumsvennlig løype, midt i Kristiansand sentrum, forteller Asdal.

Løypa og opplegget blir presentert mer detaljert før påske.

En av grunnene til at TV2 har fanget interesse for sporten, er de gode norske resultatene de siste årene.

Kristian Blummenfelt, som vant TriQuart i 2015, er nå ranket som nummer tre i verden. Og han er et sterkt, norsk medaljehåp til OL i Tokyo i 2020. 

Få siste nytt fra TriQuart

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form