Med ulltøy og varmeovn

Jørgen Gundersen forebereder seg til varmen i verdenscupen - og TriQuart.

Lørdag er det verdenscup for seniorer og søndag er det klart for juniorene. I byen Tiszaujvaros som ligger et par timer øst for Budapest. Med 60.000 dollar  i premiepotten. Og 34 grader i lufta.

Jørgen Gundersen stiller i seniorkonkurransen sammen med Casper Stornes. Det blir siste gjennomkjøring før NM i Kristiansand.

- Det har blitt en del økter med mye klær, blant annet har jeg kjørt rulleøkt inne med varmeovnen på 34 grader. Og så blir det avslapping med mer klær enn vanlig.

- Du ser morsom ut på stranda da?

- Hehe. Ja, jeg får en del blikk med vintertøy i sol og 20 grader her hjemme.

- 34 grader er brutalt! Spesielt for nordboere?

- Ja, varmen blir en utfordring for oss norske. Det er likt for alle, men vi må jo være ærlig å si at det kan bli tøffere for oss. Men håper akklimatiseringa her hjemme blir avgjørende

Gundersen mener to uker i Spania hadde vært optimalt. Men det var det ikke anledning til nå.

- Det er uansett viktig å lære og få litt erfaring med dette. Jeg føler meg klar, og så får vi se. 

Gundersen har slitt litt med skader i år også.

- Men jeg har fått en god periode med trening og noen konkurranser nå, forteller han.

Nå er han klar for et nytt, solid internasjonalt resultat. For ikke bare er skadene borte. Det er også pollensesongen. Og nylig gruset han den tidligere løyperekorden på Bogstad.

- Jeg har merket pollen godt i år. Og så fikk jeg en ekstra runde da vi konkurrerte i Estland, hvor sommeren kom mye senere enn i Norge og Mellom-Europa.

Nå er han uansett der han ønsker å være.

- Jeg håper varmeakklimatiseringa de siste dagene blir avgjørende. Det blir helt klart en utfordring med 34 grader i Ungarn, men jeg tror løypa og formatet kan passe meg bra

- Hva slags format blir det?

- Vi skal kjøre sprint, med semi og finale dagen etter. Svømmebanen er en rundløype på 250 meter som vi skal kjøre tre ganger. Den er kul, men det blir garantert en tøff fight rundt første bøye!

- De ni beste fra hvert heat pluss de tre beste tidene går videre. Og så er det bare å fighte hele veien. Jeg vil veldig gjerne til finalen i hvert fall.

Artikkelen er publisert i samarbeid med 3atlet.no

Få siste nytt fra TriQuart

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form