- Utrolig triatlonmiljø

- Jeg er født 30 år for tidlig, humret sportssjef Arild Tveiten.

 Arild Tveiten er en erfaren triatlet. I dag er han landslagstrener og sportssjef. Det var ikke mye som tydet på det da han debuterte i sagnomsuste Ræga Triathlon på slutten av 80-tallet.

- På den tida var det ikke så mange som dreiv med triatlon, nei. Nå er det helt annerledes, sier Tveiten og ser utover forsamlinga 

I møterommet på Aquarama er nærmere 50 av klubbens medlemmer samlet. Kristiansand Triatlon har vokst betydelig siden den spede begynnelsen i 2013. Nå er landets syvende største triatlonklubb.

I dag står Arild Tveiten foran dem og forteller. Tidligere på dagen har de gjennomført årets første innendørs triatlonkonkurranse. Nå lytter de andektig til bysbarnet som forteller om ivrig om livet på landslaget.

- Eliten er viktig. Vi klarer ikke å nå målet om medaljer i OL hvis vi ikke har toppidrettsutøvere. Men vi er nødt til å ha med bredden. Jo flere vi har med oss i bunnen, desto større er sjansen for at vi lykkes på toppen, sier Tveiten.

Sportssjef Arild Tveiten fra Norges Triatlonforbund var på befaring i NM-løypene da han var i Kristiansand. Her sammen med forbundskollega Frank Pedersen, Asle Farestad fra Kristiansand Triatlon og stevneleder Fred Arthur Asdal.

Sportssjefen er derfor begeistret for satsinga på TriUng-prosjektet, som er et tilbud til triatloninteressert ungdom i alderen 13 – 19 år.

- Vi henvender oss til ungdommer på ulike nivå. Noen vil ”satse”, andre er med fordi de vil holde seg i form eller bare er  nysgjerrige, forteller Helen Hørte, som nylig ble kåret til Årets kvinnelige trener.

- Det aller viktigste er å gi ungdommene et aktivt tilbud. Altfor mange forsvinner ut av den organiserte idretten for tidlig, sier Hørte.

Arild Tveiten har verden som arbeidsplass, og med godt over 200 reisedøgn i året, er det trangt i kalenderen. Han lovet imidlertid å komme tilbake til hjembyen med jevne mellomrom.

Ikke minst ble han inspirert av den innendørs tricupen som strekker seg fra november til mai. Deltakerne svømmer i basseng, spinner seg videre før de avslutter på tredemølle. Dagens konkurranse var fulltegnet - slik den pleier.

- Jeg er født 30 år for tidlig, humrer Tveiten.

- Nå er det et utrolig triatlonmiljø her i byen. Og slik som dette, med tricupen deres, var det ikke noen som tenkte på den gang.

Arild Tveiten prøvde seg på Tricupen; den innendørs triatlonkonkurransen i Kristiansand.

Få siste nytt fra TriQuart

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form