200.000 kr til triatlon

Gjensidigestiftelsen gir en stor pengegave til triatlonmiljøet i Kristiansand.

 Chris Bjelke fra Gjensidigestiftelsen hadde nylig gleden avå fortelle triatlonmiljøet i Kristiansand at de i år vil motta 200.000 kroner.

 - Dette er fantastisk. Rett og slett et eventyr, sierstevneleder i TriQuart, Fred Arthur Asdal, som bedyrer at pengegaven vil kommetil stor nytte.

 - Vi har mange planer for triatlon i Kristiansand, og det eringen tvil om at slike gaver er avgjørende.

I begynnelsen av januar var Chris Bjelke i Kristiansand forå høre mer om Kristiansand Triatlon, TriQuart, TriUng-prosjektet og om deøvrige planene. Asdal fortalte om satsingen på unge triatleter, omarrangementene i byen, om veksten i klubben, Kristiansand Triatlon, og omviktigheten av å trene variert.

Bjelke var tydelig imponert.

 - Dere er flinke. Dette er så bra, sier han, som medgir at mye har forandret seg siden han selv deltok på Ræga Triathlon i Kristiansand på begynnelsen av 90-tallet.

Han stilte forholdsvis dårlig forberedt til start, med lånt utstyr – og en rosinpakke i lomma.

 - Min far jaktet i sin tid elefanter i Afrika, og han hadde klokketro på rosiner. Tørket frukt ga næring til alt, og jeg satset på at det holdt.

 Men ut på løpinga begynte beina til Bjelke å riste i kramper.  

- Det gjorde forferdelig vondt. Men jeg fant heldigvis en hyggelig dame, som takket ja til tilbudet om å bytte bort en massasje mot rosinpakka mi! Hvis ikke, hadde jeg neppe kommet til mål, humrer Bjelke.

Gaven fra Gjensidigestiftelsen vil bli brukt til å rekruttere nye deltakere inn i triatlonmiljøet i Kristiansand.

Gavevirksomheten til Gjensidigestiftelsen spenner vidt, fralokale dugnadsprosjekter til større landsomfattende prosjekter som går overflere år.

- Vårt mål er at Norge skal bli et tryggere samfunn og atflere får muligheten til å leve friske og aktive liv, forteller Bjelke.

 Søknadsskjemaet åpner juni 2018, og den neste søknadsfristener 15. september.

Pengene til Kristiansand Triatlon vil bli brukt i flereprosjekter vil bli gjøres kjent utover vinteren og våren.

- Vi har mye på tapetet, men det viktigste er innkjøp avutstyr, som sykler og våtdrakter, som vi kan låne ut til unge og gamle som ernysgjerrige på triatlonsporten, forteller Asdal.

Ingressfoto: Stevneleder Fred Arthur Asdal sammen med Henning Lislevand og Chris Bjelke fra Gjensidigestiftelsen. Foto: Jan Frode Ugland, Tress Design

Meld deg på idag!

Alle trenger et mål for treninga, og nå er du bare ett klikk unna.

Påmelding