Begrenset antall plasser

TriQuart satser på fortsatt vekst - på aquatlon og swimrun.

TriQuart har satt deltakerrekord tre år på rad. Og arrangementsledelsen satser på ny rekord til sommeren.

- Men vi satser fortrinnsvis på vekst på aquatlon og swimrun, samt supersprint for ungdom, sier stevneleder Fred Arthur Asdal.

Interessen for triatlon er fortsatt stor, men løypene og arenaen gjør at det vil være begrensninger på antall triatleter.

- Vi vil heller bygge ut de mindre konkurransene som vi arrangerer på fredagen og lørdagen, sier Asdal og sikter da mot aquatlon som ble arrangert for første gang i sommer, og swimrun som ble arrangert for andre gang.

Stevnelederen var spesielt positivt overrasket over aquatlonkonkurransen, som bestod av 500 meter svøm og 2 kilometer løp.

- "Ingen" driver med aquatlon i Norge, så vi håpet på 25, men det kom nærmere 100! Nå sikter vi mot 100 deltakere på aquatlon og 100 deltakere på swimrun, og inntil 600 dellakere på triatlonkonkurransene, sier Asdal.

Bakgrunnen for begrensningen i triatlonkonkurransen skyldes trassen.

- Vekst er bra, men vi ønsker også at utøverne skal ha en trygg og rettferdig konkurranse, og det skal være fullt mulig å gjennomføre konkurransen uten å bli "ufrivillig" straffet for drafting. Vi ønsker også at det skal være en konkurranse nær publikum, men dagens løpstrasé oppleves tidvis som for trang. Det gir en flott og intim ramme, men vi skal ikke tøye strikken for langt, sier Asdal.

- Er det aktuelt med nye trasser?

- Vi arbeider med noen nye ideer. Forhåpentligvis lander vi den ene allerede nå i 2018, men de andre ideene er først aktuelle i 2019.

Meld deg på idag!

Alle trenger et mål for treninga, og nå er du bare ett klikk unna.

Påmelding