Det store lyspunktet

Mens andre ser svart på denne fredagen, velger vi å se lyst på det.

Mørketida er krevende. Derfor skal du gjøre alt du kan for ålyse opp tilværelsen.

Trekk persiennene helt opp, og skyv gardinene til sides!Slipp inn sola! Og kom deg. Det frir deg fra mørke tanker oggjør deg friskere og sprekere.

Tenn gjerne et lys og sett det i vinduskarmen. Eller fyr ipeisen. Det varmer. Og ja, alt lys monner.

Men først og fremst - kom deg ut i dagslyset! Benytt lunsjpausene  til en strekk på beina. Gå til møtene.Prioriter trening på fridager og i helgene. Mørket gjør nemlig at kroppen danner mer av søvnhormonetmelatonin. Og det kan påvirke humøret, velværet og energien.

Og det er sannelig flere grunner til å henge med geipen ogføle seg tungsindig.

For samtidig som mørket ligger tungt over det ganske land, ervi også drapert i et stort, kommersielt mørke. Black Friday har utviklet segtil den store, nasjonale kjøpefesten. Selvfølgelig er det bra å spare noen kroner her og der, men”Løp og kjøp” gir neppe det store utslaget på folkehelsa.

Vi i TriQuart slår heller et slag for andre mersporty fritidsaktiviteter. Som for eksempel: ”Kom deg ut!”

Når du trener utendørs på dagtid, får du nemlig bøtter med deilig energi. Samtidig som du beveger deg, fårdu i gang sirkulasjonen av endorfiner og adrenalin, og det motvirker døsighet og slapphet.

Derfor oppfordrer vi deg til å snike deg ut av kontoret litttidligere enn planlagt i morgen. Benytt deg av den siste rest av dagslys, før dufanges av handleturer og tacokos. Grip muligheten. Det er nemlig fortsatt noen ukerigjen før det går mot lysere tider.

Riktignok skal vi feire lyset 13. desember. Luciadagen ertil minne om den italienske helgenen Lucia som lede martyrdøden tidlig på300-tallet. Navnet hennes er i slekt med det latinske ordet ”lux” (lys).

Og endelig, 21. desember ”snur” sola. Da er det vintersolverv ogårets korteste dag. Og herifra går det bokstavelig talt mot lysere tider. Lyset varerlengre hver eneste dag, og hvis snøen også faller ned over oss, blir det etdeilig, hvitt teppe som lyser opp i de mørkeste krokene.

Men enn så lenge, slår vi et slag for ”Kom degut!”-fredagen.

Det kan fort bli ukas lyspunkt! 

Meld deg på idag!

Alle trenger et mål for treninga, og nå er du bare ett klikk unna.

Påmelding