Ferie med puls

Skjærgård, strandliv eller svette? Hver tredje iblant oss ønsker en aktiv ferie.

Å trene handler om mer enn bare å se bra ut. Først og fremst handler det om en sprekere og sunnere kropp, om velvære og trivsel, enten alene eller sammen med andre. Mange finner livslange vennskap i treninga.

Mens noen mosjonerer mer eller mindre planløst, foretrekker andre å sette seg et mål. Det kan være å gå ned i vekt, gå en lang tur i fjellet, fullføre maraton eller gjennomføre et triatlon.  

Og en aktiv tilværelse tar du gjerne med deg når du har fri. Stadig flere av oss er nemlig glade i å holde oss aktive, også når vi ferierer. Apollo har gjennomført en større undersøkelse som viser at aktiv ferie er for alle uansett alder og kondisjonsnivå. Det er nemlig 34 % iblant oss som benytter ferien til å svette (av mer enn varme fra sola).

Trening i ferien har vært i vekst de siste åra. Noen foretrekker treningsleirer i utlandet, uten familie og hjemlige forpliktelser. Andre foretrekker å reise innenlands, sammen med ektefelle og barn.

I Kristiansand er det mange muligheter, også den uka vi arrangerer TriQuart. Det er nemlig siste uka i skoleferien. Skjærgården på Sørlandet er mest kjent, enten man reiser til Brekkestø med bil eller tar båt til Ny-Hellesund. Dessuten er Dyreparken fortsatt svært populær. Og oppover i Setesdalen ligger både Bykle og Hovden, med mange muligheter for fjellturer over tregrensa.

I Kristiansand sentrum er det også en rekke alternativer, ved siden av TriQuart. Her finner du Odderøya, Ravnedalen og Baneheia, som er vakre naturperler og flotte omgivelser å spasere eller løpe i.  

Blir det mot formodning dårlig vær, er svømmehallen Aquarama et godt alternativ. Den ligger like ved Bystranda, midt i Kristiansand sentrum.

Og du vil uansett kunne sove godt og spise sunt på racehotellet til TriQuart, Clarion Ernst Kristiansand, som også ligger midt i byen.

PS: Noen ganger blir det med tanken om å få opp pulsen ... Åtte prosent av de som ble spurt, sier at løpeskoene ble liggende igjen i kofferten helt til ferien var slutt, i følge Apollo.

INTERESSERT? MELD DEG PÅ HER.

Meld deg på idag!

Alle trenger et mål for treninga, og nå er du bare ett klikk unna.

Påmelding