Full pinne inne

I Kristiansand er triatlonsesongen (nesten) snudd på hodet.

Svetten siler når Christine Jacobsen kaster seg overmålstreken. Bak henne ligger 750 meter svømming, 20 kilometer sykkel og 5kilometer løp. Det er nesten som det pleier. Men bare nesten.

For her er triatlonkonkurransene flyttet innendørs.

Fra november til mai konkurrerer nemlig medlemmene iKristiansand Triathlon innendørs. Først i bassenget, deretter løperde opp i spinningsalen, før de avslutter på tredemøllene vegg-i-vegg.

- Tricupen er ”ufarlig”. Og det er mange som debuterernettopp her, forteller leder av Kristiansand Triathlon, Susanne Egilstad. 

- Her er det få kravtil tempohjelmer og platehul? Og ingen tenker på brennmaneter?

- Nei, her er det ingen krav til fancy utstyr. Og så er detenkelt og forutsigbart med tanke på vær, vind og vanntemperatur, forteller hun.

Christine sammen med Kristine Mathingsdal Pedersen og Gustav Mathingsdal Pedersen.

- Tricupen er en god måte å holde formen ved like gjennomvinteren. Tidene er jo en god pekepinn på forbedring. Og så er det gøy å finnenoen og knive med. Resultatarket blir alltid studert nøye av mange etterpå,sier Egilstad.

Klubben har både kort og lang løype. Den lange løypa er 750meter svøm, 20 kilometer sykkel og 5 kilometer løp. Den korte løypa er 250meter svøm, 15 kilometer sykkel og 4 kilometer løp.

- Distansene passer for alle, både elite og ferskinger,uavhengig av nivå. Og på kort løype har vi også tilpasset oss de som frykter svøm,med en ekstra kort distanse, sier Egilstad.

Hun opplever at tricupen har etablert seg stadig sterkere desiste årene. På siste gjennomkjøring var det stinn brakke. Som det pleier.

Men det handler ikke bare om å prestere.

Tommel opp for innendørs tricup i Kristiansand.

Tricup er blitt et viktig sosialt møtested formedlemmer. Her er det mye hyggelige og engasjerte folk. Og etter økta er detalltid lunsj med hjemmebakst - med stort oppmøte her også.

Christine Jacobsen er enig. Selve ”konkurransen” var ikkenødvendigvis det viktigste da hun stod opp tidlige søndagsmorgenen i januar.

- Det som trigger meg er først og fremst det sosiale, og detå møte den flotte gjengen som er i Kristiansand Triatlon. Det å få en hardtreningsøkt hvor man kan måle fremgang fra gang til gang er en bonus, sierJacobsen.

- Og da smaker den felles lunsjen etterpå ekstra godt!

Nå har Jacobsen blitt en habil triatlet, som ligger itetsjiktet på den lengste distansen.

- Fortsatt er tricupen slik den var da jeg selv startet medtriatlon. Det er en trygg lavterskelkonkurranse innendørs med to distanser sombåde nybegynneren og den mer erfarne kan bryne seg på.  

Meld deg på idag!

Alle trenger et mål for treninga, og nå er du bare ett klikk unna.

Påmelding