Hurra for kongen!

TriQuart er (nesten) kongelig, så det er klart vi gratulerer Hans Majestet Kong Harald!

Det er helt selvfølgelig at vi vaier med flagget og roper tre ganger tre hurra for kongen vår i forbindelse med hans 80-årsdag i dag. Siden 1991 har kong Harald har blitt en riktig folkekonge. At han alltid har vært spesielt interessert i sport, bidrar ekstra til vår begeistring.

TriQuart har (nesten) kongelige røtter. I hvert fall er sportsfestivalen vår oppkalt etter kong Christian IV, også kalt Christian Quart.

Kong Christian Quart var konge i Norge-Danmark fra 1588 til 1648, og i løpet av regjeringstida si rakk han å grunnlegge en rekke norske byer, deriblant Kristiansand i 1641. 

Hvorvidt han var interessert i sport, vet vi ikke. Men han var neppe nevneverdig interessert i seiling, skihopp og langrenn. Fysisk aktiv var han imidlertid på mange måter, blant annet fikk han 24 (!) barn. 12 av disse barna fikk han med Kirsten Munk, som var gift med kongens venstre hånd!

Skiftesonen til TriQuart ligger i Tresse, midt i Kristiansand, like ved Christiansholm festning som ble påbegynt på ordre fra nettopp kong Christian Quart. Den stod ferdig i 1672. Og sånn sett er det en nesten kongelig arena!

Vi har mange grunner til å feire dagens konge, Harald V, som i dag fyller 80 år. Men vi skal ha ham ekstra langt framme i tankene våre fredag 28. juli og 30. juli. Da arrangerer vi nemlig NM i henholdsvis akvatlon og triatlon på normaldistansen. Og det å arrangere nasjonale mesterskap er for oss en ære!

Så i slutten av juli blir "kongebyen" Kristiansand svøpet i rødt, hvitt og blått, norske flagg vil vaie i vinden og selvfølgelig skal nasjonalsangen runge. Vi gleder oss allerede!

Gratulerer med dagen, Deres Majestet! Og velkommen til festen i slutten av juli.

Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff

KIlde: Wikipedia

Meld deg på idag!

Alle trenger et mål for treninga, og nå er du bare ett klikk unna.

Påmelding