Julegave til RS

TriQuart takker Redningsselskapet for hjelp på sjøen.

Redningsselskapet har vært en fast samarbeidspartner for TriQuart i flere år. I Kristiansand i sommer hadde de hovedansvaret for sikkerheten på vannet, både under akvatlon, swimrun og triatlon. 

Redningsselskapet stilte med både personell og utstyr, og de sørget derfor at arrangementet hadde en av de høyeste beredskapene under et norsk sportsarrangement på sjøen i år.

- Mange deltakere er ikke komfortable med å svømme og vegrer seg for vannet. Derfor er det viktig at Redningsselskapet er tilstede, forteller stevneleder Fred Arthur Asdal.

- Til tross for at mange vegrer seg, vil vi også i framtida legge stor vekt på konkurranser som krever svømming, enten det er akvatlon, swimrun eller triatlon. Vi ønsker på denne måten å bidra til at folk forstår at vannet ikke er farlig, så lenge de tar sine forhåndsregler, sier Asdal. 

- Økte svømmeferdigheter gir trygghet i vannet, enten vi snakker om barn eller voksne. Og når man er trygg i vannet, vil man oppleve at svømming er en fantastisk måte å holde seg i form på. Trening og konkurranser i vann, innenfor trygge rammer, er derfor viktig, forteller han videre.

På vegne av Redningsselskapet Region Sør, takket Halvor Rismyhr for pengegaven, og han kan bekrefte at den kommer godt med.

- Vi er en frivillig organisasjon som er avhengig av donasjoner og gaver, sier Rismyhr.

Og arbeidet nytter. Bare i år har den lokale redningsskøyta reddet seks liv i distriktet.

- Godt mannskap og godt utstyr er helt avgjørende i redningsaksjoner.

Vil du også gi en gave til Redningsselskapet? Les mer her.

Meld deg på idag!

Alle trenger et mål for treninga, og nå er du bare ett klikk unna.

Påmelding