Kåret til årets trener

Helen Hørte fra Kristiansand Triatlon ble nylig hedret av Norges Triatlonforbund.

Utmerkelsen ”Årets trener 2017” er gitt av NorgesTriatlonforbund, og den ble delt ut under Tinget i Stavanger. Der vanket detbåde ros og applaus.

Helene Hørte har engasjert seg i arbeidet med unge lokaletriatleter i flere år allerede. Hun arbeider ved Akademiet i Kristiansand, menhun er også med i klubben Kristiansand Triatlon, som satser stadig mer påungdommer.

I prosjektet TriUng er det et variert tilbud til aktiveungdommer som trives med annet enn ball. Alderen spenner fra 14 til 19 år.

 - Noen av ungdommene i gruppen er med bare for treningasskyld. Mens andre er med og ønsker å satse mot kommende sesong! Bredden igruppa gjør at det er gøy og spennende! I tillegg viser dette at TriUng er engruppe for alle, uansett ambisjoner og nivå, sier Hørte.

 At arbeidet skulle føre til en pris, kom som en overraskelsepå den unge sørlendingen.

- Prisen er jeg veldig glad for!! Jeg setter stor pris pådet, sier hun.

Nå har de unge triatletene juleferie, men fra januar starterde igjen opp med treninger på Spicheren. Her samles de hver torsdag klokka 16.

- Vi skal trene her gjennom vinteren. Og når våren kommer,så trener vi utendørs, forteller Hørte.

 Triatlon er en idrett som veksler mellom svømming, syklingog løping. Dermed blir også treninga variert. Og de unge utøverne trener gjernemer enn én ting samme dag.

- Vi kaller det overgangsøkter, og da veksler vi mellom deulike grenene, fortrinnsvis løp og sykkel. Til sammen holder vi på om laghalvannen time.

Mange forbinder triatlon med langdistanser og Ironman. Menfor ungdommene er det mer eksplosivitet og hurtighet som gjelder.

- Derfor satser vi i hovedsak på intervalløkter, fortellerHørte.

- Dessuten anbefaler vi også de unge utøverne å være med påløpeintervaller sammen med resten av klubben på mandager, sier hun.

- I tillegg prøver vi å få i gang noen svømmetreninger.

- Og det er plass tilflere?

- Å ja! Det er himla moro om flere vil bli med.

På Tinget i Stavanger ble også prisen Årets ildsjel for 2016delt ut. Den gikk til lederen av Kristiansand Triatlon, den alltid engasjerteSusanne Egilstad. Tildelingen har vært kjent siden i fjor høst, menhederstegnet ble først delt nå i år, i og med at tinget samles bare hvert annetår.

Meld deg på idag!

Alle trenger et mål for treninga, og nå er du bare ett klikk unna.

Påmelding