Kongepokalene klare

Årets kongepokaler deles ut på normaldistansen under TriQuart i Kristiansand.

Kongepokalen er det gjeveste en utøver kan vinne i triatlon i Norge. Pokalen deles ut på én utvalgt konkurranse årlig. I 2017 er det besluttet at den skal deles ut på NM i normaldistanse (olympisk distanse) i eliteklassene for menn og kvinner. Denne konkurransen holdes i år under TriQuart i Kristiansand søndag 30. juli.

Eliteklassen er en åpen konkurranseklasse hvor alle konkurrerer mot alle uavhengig av alder (unntaksvis for juniorutøvere). Det er ikke noen spesielle nivåkrav for å stille i eliteklassen. Her er det bare å melde seg på for mulighet til å kunne kjempe om kongepokalen.

I år er konkurransen ganske åpen i herreklassen. Kristian Blummenfelt og Gustav Iden, som er åpenbare vinnerkandidater, skal begge konkurrere i World Triathlon Series i Edmonton, Canada. Kristian har vunnet kongepokalen de siste to årene og vil nok være skuffet over å ikke ha mulighet til å ta den i år. Også dameklassen er svært åpen.

TriQuart arrangeres i og ved Kristiansand sentrum. Starten på NM normaldistanse foregår utenfor Kilden teater og konserthus. Skiftesonen er lagt i Tresse, like ved Christiansholm festning. Med det yrende folkelivet som er i Kristiansand i fellesferien, er dette en ypperlig måte å vise fram sporten vår på.

Et stort antall publikum skaper også en spesiell stemning og er noe av det deltakerne i TriQuart setter spesielt pris på. Lotte Miller uttalte etter at hun vant TriQuart i 2015 at "det er utrolig motiverende å løpe i en løype med så mange mennesker".

TriQuart er en av få konkurranser i Norge med fullstendig veier som er stengte for biltrafikk, både på sykling og løp. Det gjør sitt til å skape en god og rettferdig konkurranse og øker sikkerheten til alle utøvere.

Arrangementsleder for TriQuart er Fred Arthur Asdal. Vi spurte ham hva som gjør at TriQuart har lyktes så bra som arrangement. Han forteller:

- Vi føler vi har funnet formelen ved å legge arrangementet over tre dager i fellesferien. Samtidig søker vi litt bevegelse hvert år med nye utfordringer og oppgaver.

I 2017 er nyvinningen Aquatlon Kristiansand. Her skal det svømmes 500 meter, etterfulgt av 2 km løp. Løpingen starter på Bystranda, og så løper man rundt stranda til mål. Med disse distansene blir det eksplosivt og publikumsvennlig. Fred Arthur forventer en vinnertid på 12-13 minutter.

- Dette er det ultimate motstykke til langdistanse-triatlon. Her går det virkelig fort.

Også i akvatlon skal det kåres NM-vinnere i Kristiansand.

Teksten er publisert i samarbeid med Norges Triatlonforbund.

Meld deg på idag!

Alle trenger et mål for treninga, og nå er du bare ett klikk unna.

Påmelding