Med suksess i sikte

Sol i hjerte, sol i sikte. Åh, hvor den skinner.

Selvfølgelig jubler vi over sol og sommer, men når du svømmer utendørs, så kan det til tider være trøblete. Sol på blå himmel gir et skarpt lys, og i kombinasjon med salt, kan det svi i øynene. Og i verste fall er det vanskelig å se hvor du skal.  

Derfor er det lurt med gode svømmebriller. De færreste iblant oss ønsker å svømme lengre enn de må; i hvert fall i konkurranser.

Svømmebriller finnes i ulike utgaver, med forskjellige passformer og kvaliteter. Noen har større glass og gir deg godt sidesyn når du svømmer. Andre briller er mørke, noe som er særlig nyttig for morgenfugler (og natteravner?) som helst svømmer når sola står lavt.

Mange triatlonkonkurranser starter dessuten tidlig, og da står jo sola gjerne lavt. (Her er TriQuart et hederlig unntak, i og med at starten foregår først på ettermidagen, lørdag 17.august.)

Er du mye ute, vil vi uansett anbefale deg fargeskiftende (fotokromatiske) glass. Da tilpasser glassene seg lysforholdene, enten du svømmer i sterkt sollys eller i mer dunkle skyggepartier.

Å finne svømmebriller er ikke så vanskelig. De fleste passer de fleste. Men skal du ha de helt perfekte brillene, kan det være krevende. Og jo mer du svømmer, jo mer vil du kreve av brillene dine.

Etter hvert vil du være tydelig på hva du bruker brillene til. Svømmer du mye i basseng, trenger du andre briller enn den som svømmer ute. Det viktigste er uansett at brillene er komfortable, at de dugger minst mulig og at brilleglassene er tilpasset hvor og når du svømmer.

Og det er heller ikke så lett å be andre om råd. Ansiktsformer er forskjellige, og den brillen som passer for én utøver, passer ikke nødvendigvis for en annen. Derfor må du være innstilt på å prøve og feile litt  på egenhånd.

Sjekk ut denne svømmebrillen fra HUUB:

Meld deg på idag!

Alle trenger et mål for treninga, og nå er du bare ett klikk unna.

Påmelding