Mer kontroll på treninga?

Måling av laktat er aktuelt for både mosjonister, idrettsutøvere og trenere som ønsker merkontroll på treninga.

Å ta i «for» mye får ofte tøffe konsekvenser. I trening og i konkurranser er det mange som opplever at de «møter veggen», og av og til med et solid smell. Da er det gjerne melkesyra som får skylda.

Onsdag 23. januar arrangeres det gratis fagseminar om laktattesting i Kristiansand. Seminaret retter seg spesielt mot de som driver med utholdenhetsidrett, og da kan måling av laktat være aktuelt som et verktøy.

- Måling av laktat vil på sikt å kunne øke fysisk kapasitet gjennom å sørge for god balanse mellom lav og høy intensitet på treningsøktene og dermed kunne gi utøveren jevn progresjon, forteller Espen Wagener som er foredragsholder på seminaret og er en aktiv triatlet.

Wagener har også mellomfagi idrettsfysiologi fra Norges Idrettshøgskole og 20 års erfaring fra treningssenterbransjen, som PT-ansvarlig og testleder.

I tillegg er han lidenskapelig opptatt av testing av prestasjon og helse. Og han har flere ganger vært med på TriQuart.

Til daglig jobber Wagener med utstyr til testing av ergospirometri og laktatmålinger med kunder som Olympiatoppen og andre særforbund.

- Laktatmåling hjelper deg å trene spesifikt og riktig på den intensiteten som kroppen skal tåle i en eventuell konkurranse, sier Wagener.

Hensikten er å avklare hva som er «for» hardt for de ulike utøverne. Dermed blir det lettere å disponere kreftene underveis, uten å gå i den beryktede veggen.

- Gjennom oppretting av laktatprofil kan trener og idrettsutøver finne fram til, og skreddersy, de individuelle og ideelle intensitetssonene. Ved måling av laktatnivå under trening er det lettere å ha kontroll på utøverens intensitet, i tråd med laktatprofilen.

Sted: Scandic HotellBystranda
Dato: Onsdag 23. januar 2019
Klokkeslett: 1800 – 2000

Meld deg på idag!

Alle trenger et mål for treninga, og nå er du bare ett klikk unna.

Påmelding