- Minne for livet

Nina Refsnes tok til tårene da hun debuterte som triatlet og beveget en hel arena.

Foto: Bixi Robertsen

I fjor fikk 32-åringen sitt tredje barn, og hun benyttetanledningen til å trene til triatlon.

 - Jeg var på jakt etter noe nytt og syntes at triatlonvirket spennende, og en dag kom jeg over en video på YouTube, som visteTriQuart i Kristiansand. Jeg falt pladask og meldte meg på så snart påmeldingaåpnet.

Høsten og vinteren ble brukt til å dra minstemann med påfjellturer, diverse trilleturer til spinninga, løpeturer på vei og sykling pårulle.

- Hele veien leste jeg boka ”Triatlon for alle: Fra sofagristil Ironman” som var skrevet av stevnelederen i Kristiansand, og jeg ble baremer og mer motivert, forteller Refsnes. 

På vårparten og ut mot sommeren ble turene stadig lengre, ogisen tinte i ferskvannene i nærheten av hjemstedet. Refsnes var stadig likemotivert, og hun holdt treninga vedlike. Og plutselig var konkurransedagen der.

- Jeg var ikke så god til å kråle, så det ble brystsvømming.Men da vi startet, så gikk det veldig fint. Jeg svømte 10 minutter raskere enn jeg hadde gjort på treninga!

Refsnes kastet seg på sykkelen. Entusiastisk og full avenergi.

- Jeg hadde jo vært veldig spent da vi startet, men jeghadde ne god følelse. Og på syklinga gikk det fint. Jeg syklet forbi mange –helt til jeg punkterte.

- Da raste verden sammen! Jeg hadde verken slange ellerverktøy med meg og var nær å ta til tårene, forteller hun.

- Men så minnet jeg meg selv på hvor mye tid til trening jeghadde lagt ned for å kunne delta. Og ganske raskt fikk jeg tak i noe utstyr somen annen deltaker heiv ifra seg! Men jeg jo ikke reddet av den grunn; det åbytte slange er ikke akkurat min sterkeste side, for å si det sånn!

Fru Fortuna var imidlertid på hennes side. Og en hyggeligpolitimann forbarmet seg over Refsnes og forklarte steg for steg hva hun skullegjøre.

- Det tok evigheter, men det gikk greit, og jeg fikk dettil! Og etter hvert fikk jeg også motet tilbake.

Hun fikk også besøk av dommeren mens hun holdt på. Og da blehun usikker.

- Jeg var sikker på at jeg ville bli tatt ut av konkurransen,fordi tida hadde gått i fra meg. Men nei, jeg fikk bare oppmuntrende ord.

- Jeg prøvde å sette opp farta, men det lange stoppet haddegjort meg stiv. Og da jeg kom inn i skiftesonen igjen, var jeg langt bak. Mangeav deltakerne var allerede ferdig! Men å gi seg? Det var det aldri snakk om.

Nina Refsnes var ved særdeles godt mot da hun kom opp av vannet - og hadde perset med 10 minutter!

Utover ettermiddagen steg temperaturen.

- Vannet på drikkestasjonene tømte jeg over hodet. Og jegfikk knapt i meg ernæring.  Men heldigvishadde jeg en smoothie, som strengt tatt var ment på minstemann, men ellersklarte jeg ikke å få i meg mat.

Etter hvert som hun ble sliten og kroppen tom for energi,gikk det stadig saktere.

- Jeg var langt bak alle andre, men ikke én eneste ganghørte jeg noen fra arrangørene si at de skulle ta meg ut.  Istedenfor men heiet folk og oppmuntret meg!Og på siste runde løp det funksjonærer fra Herbalife sammen med meg og pushetmeg, sier Refsnes.

Avslutningen ble en tårevåt affære.

- Selve målgangen husker jeg ingenting av. Jeg var skikkeligutmattet, men jeg husker alle de blide ansiktene og at folk jublet, sierRefsnes.

- TriQuart var en veldig positiv opplevelse fra start tilmål. Selv punkteringa underveis! Det var min første triatlon, men det vardefinitivt ikke den siste. TriQuart er et minne for livet 

Refsnes har allerede siktet seg inn på TriQuart neste år.

- Ja, jeg skal tilbake. Og så har jeg meldt meg på Ironman70.3 i Haugesund! Og der målet å komme i mål før tidsfristen går ut. For meg erikke det viktigste å vinne, men å gjennomføre og enda viktigere; ha glede avdet jeg gjør.

Nina Refsnes tok til (lykke)tårene da hun hadde kjempet seg i mål. Sist, men størst!

Fortjent klem til Nina Refsnes etter målgang. Lett var det ikke, men det var verdt det.

Meld deg på idag!

Alle trenger et mål for treninga, og nå er du bare ett klikk unna.

Påmelding