Når uhellet er ute

Turid Hagelia Korshavn takker hjelmen for at det gikk bra da hun veltet på sykkelen.

En hjelm forhindrer ikke ulykker, men beskytter hodet slikat risikoen for alvorlige skader reduseres. En hjelm er den eneste beskyttelsendu har som syklist, og er en billig forsikring om uhellet skulle være ute.

Å bruke hjelm ersvært fornuftig investering. At aerodynamikken er topp, er selvfølgelig viktigfor mange utøvere. For andre er det viktig at hjelmene ser bra ut. Men detaller viktigste er at de fungerer slik de skal, at de beskytter hodet nåruhellet er ute.

Vi i Rudy Project får flere takknemlige tilbakemeldinger frakunder som har vært uheldige. Én av disse kommer fra en av våre #rudywarriors,Turid Hagelia Korshavn fra Grimstad, som hadde et stygt krasj.

- På årets førstelandeveisritt fikk jeg virkelig testet hva Rudy-hjelmen er god for,sier hun. 

- Jeg husker ikkenoe av hendelsen selv, men er blitt fortalt at jeg lå i feltet somholdt over 50 km/t, og så kom jeg borti bakhjulet til rytteren foran.Forhjulet tverret, og jeg gikk over styret og rundt med hodet først iasfalten, forteller hun.

 - Hjelmen tok heldigvis av for støtet. Man ser tydelig påhjelmen at den har fått seg en smell. Hjelmen gjorde det den skulle, men denvar selvsagt helt ubrukelig etterpå!

Sykkelhjelmen ble skadet i fallet. Men en beskyttet hodet til Turid Hagelia Korshavn, slik den skulle.

Etter hendelsen ble detkonstatert en kraftig hjernerystelse. Selv mener hun at hun fikk overraskende liteblåmerker og skrubbsår.

- Jeg gikk ibakken  asfalten i 50 km/t! Deforholdsvis få skadene tilsier at hjelmen og hodet har tatt en stor del avkraften. Legen var helt klar på at hjelmen gjorde at skadeomfanget bleforholdsvis begrenset, forteller hun.

- Jeg er veldig gladfor at jeg hadde en ny, god og solid hjelm som fungerte akkurat som den skullenår uhellet først var ute.

Etter en liten månedmed rolig trening var hun igjen klar for norgescupen. Med ny hjelm fraRudy Project.

Teksten er skrevet av Atle Tunsberg, Rudy Project. 

Alle hjelmene fra Rudy Project er selvsagt godkjent ihenhold til CE1078, klikk deg inn 

Meld deg på idag!

Alle trenger et mål for treninga, og nå er du bare ett klikk unna.

Påmelding