Ny løype for NM Elite

I år vil TriQuart ha egen konkurranse for eliteutøverne.

Tidligere har elitefeltet i NM vært en del av det øvrigenorgesmesterskapet. I år får eliteklassen en egen trasé – med anledning til ådrafte.

- Dette blir en konkurranse som er spennende for bådedeltakere, publikum og tv-seere, sier stevneleder Fred Arthur Asdal.

Konkurransen vil i sin helhet foregå i Kristiansand sentrum.

- Her blir det anledning til å følge deltakerne hele veien,helt fra starten på Bystranda, til en fem kilometer lang rundløype på sykkeltil en løpeløype langsmed Strandpromenaden, forteller Asdal. 

Den endelige traseen vil være etter en internasjonalstandard, og deltakerne vil også ha anledning til å drafte. Det vil si atdeltakerne kan henge på hjul og at de vil kjøre i felt, på vanlige racersykler,ikke temposykler.

- For utøverne er NM Elite en anledning til å la de besteutøverne få matching tilsvarende konkurranser de kjører i utlandet, sier Asdal.

- For publikum er det en kompakt og tettpakket konkurransehvor deltakerne passerer hyppig. Beregnet snittid på syklinga er seks minutter forhver av de åtte rundene. På løp planlegges det med fire runder, mens det påsvømminga er innlagt en såkalt ”Australian Exit”, noe som betyr at NM-deltakernemå opp på Bystranda i løpet av svømmedelen. Det gjør at publikum hele tida fårkontakt med utøverne, forklarer Asdal.

NM-distansen er 1.500 meter svøm, 40 kilometer sykkel og 10kilometer løp. Vinnertida er beregnet til 1 time og 45 minutter. Konkurransenarrangeres på ettermiddagen lørdag 28. juli, og den vil i sin helhet bli sendtpå TV2 Sportskanalen.    

Traseen vil også bli benyttet til SuperSprint, det vil siungdommenes egen konkurranse, i alderen 13 – 16 år.

- Etter planen vil også denne konkurransen bli vist på TV2,sier Asdal.  

For ”agegrouperne” vil NM foregå på søndagen, slik det harvært de tre foregående årene.

Meld deg på idag!

Alle trenger et mål for treninga, og nå er du bare ett klikk unna.

Påmelding