Ny sport på programmet

Til sommeren blir det eksplosiv moro med akvatlon på Bystranda i Kristiansand.

 Arrangementsansvarlig i Norges Triatlonforbund, FrankPedersen, bekrefter at det er første gang det blir arrangert aquatlon somkonkurranse i Norge.

 - Det har vært noen treningskonkurranser her og der, men deter første gang det blir lagt inn på den offisielle terminlista, sier Pedersen.

Stevneleder i Kristiansand, Fred Arthur Asdal, synes det erstas å introdusere noe nytt.

- Vi skal bevege folk, og da nytter det ikke å stå stille.Vi ønsker å komme med noe nytt hvert år, sier Asdal, om valget av aquatlon.

Han mener aquatlon er eksplosivt og action, til glede forbåde utøvere og publikum.

 - Aquatlon er en kombinasjon av svøm og løp, akkurat somswimrun. Men swimrun foregår gjerne  etgodt stykke ute i skjærgården. Og litt forenklet kan vi si at aquatlon foregårpå ”bane”, forklarer Asdal.

I sommer var det triatlon og swimrun på Bystranda i Kristiansand. Neste sommer blir det også aquatlon.

Neste års aquatlon i Kristiansand erstatter årets openwater-konkurranse,som ble arrangert på fredagen. Samtidig flyttes arrangementet inn tilbykjernen.

- Vi ønsker å ha det nærmere de andre aktivitetene våre. Ogbystranda har en perfekt beliggenhet, hvor det er sikkert og oversiktlig, bådefor oss som arrangører og ikke minst for publikum. 

Asdal har ingen forventninger om de store hordene neste år,men han tror sporten har et potensial, og han håper at mange nok er nysgjerrigeog at de vil forsøke seg. 

- Aquatlon er en lite kjent sport i Norge. Men det var værtarrangert VM i aquatlon siden 1998, og årets verdensmester er den engelsketriatleten Alistair Brownlee, sier Asdal.

Brownlee er en allsidig idrettsutøver som tok OL-gull i bådeLondon og i Rio, men da i triatlon.

I Kristiansand blir det en løype som er noe kortere enn i deinternasjonale mesterskapene, hvor det ofte arrangeres med 1.000 meter svøm og5 kilometer løp.

- Vi har lagt opp til 500 meter svøm og to kilometer løp.Hardt blir det uansett, bare du gir nok gass, lover Asdal. 

Norge er for øvrig ikke helt uten meritter innen aquatlon.Under VM i Mexico, hvor Brownlee vant eliteklassen, stilte også norske AnneHegvold og hun vant aldersklassen sin, K50. Hegvold tok for øvrig VM-gull i2009 også, da mesterskapet ble arrangert i Australia, og i 2013 da det blearrangert i London.

Arrangørene av TriQuart har satt seg som mål å bygge opp ensportsfestival  i Kristiansand.

- Prikken over i-en skal fortsatt vært triatlonkonkurransenvår på søndagen, men vi vil gi et variert tilbud til alle som elsker å svette.I feriebyen Kristiansand kan de holde på med ulike aktiviteter og konkurranseri dagevis hvis de ønsker det, enten det er triatlon, aquatlon ellerswimrun. 

Årets verdensmester i aquatlon var Alistair Brownlee, som tidligere i år tok OL-gull i triatlon. VM foregikk i Mexico.

Meld deg på idag!

Alle trenger et mål for treninga, og nå er du bare ett klikk unna.

Påmelding