Nytt NM-gull?

- Det er så kult, sier Jørgen Gundersen om årets elitekonkurranse.

Jørgen Gundersen tok en etterlengtet og veldig fortjent seier i Kristiansand i fjor sommer. Da ble han belønnet med både NM-gull og kongepokal. I år skal han forsvare seieren, men i en helt annen løype.

- Det er så kult, sier Gundersen, som ser fram til å sykle i en teknisk krevende rundeløype á fem kilometer som skal kjøres åtte ganger. Og i år er det lov å drafte, i hvert fall i eliteklassen som konkurrerer på lørdagen.

- Jeg trives mest i draft. Det er det jeg kjører mest, sier Gundersen som er fast på landslaget og er vant med drafting fra internasjonale konkurranser. Han kjørte sterkt under verdenscupen i Ungarn for bare et par uker siden. 

- Men jeg kan også trykke til på sykkel og utnytte en teknisk løype.

Han er usikker på hvordan konkurransen i Kristiansand vil utvikle seg. Ikke minst fordi det kan oppstå uvanlige konstellasjoner.

- Det blir spennende. Det er alltid bra å ha en god svøm. Det setter deg opp for et godt løp, pluss at man har flere taktikker å spille på avhengig av styrker. Men i Kristiansand tror jeg det blir flere små grupper, siden nivå og elite-startlisten er ganske tynn. Dermed vil dynamikken bli mer som i et internasjonalt løp hvor man kan spille mer på taktikk på syklingen.

Meld deg på idag!

Alle trenger et mål for treninga, og nå er du bare ett klikk unna.

Påmelding