Nytt NM til Kristiansand

Tidenes første NM i akvatlon arrangeres i Kristiansand neste sommer.

Kristiansand er i ferd med å bli norsk triatlons store NM-by.Byen var vertskap for NM på normaldistansen i 2015 og 2016. Den er også tildeltNM på den samme distansen i 2017 og i 2018.

I dag ble det offentliggjort at Kristiansand også vil værevertskap for tidenes første NM i akvatlon.

- Deter en stor ære og et privilegium å få lov til å arrangere nok et nasjonaltmesterskap, sier stevneleder Fred Arthur Asdal.

NMi akvatlon blir arrangert på Bystranda i Kristiansand sentrum fredag 28. juli2017. Det har aldri før vært arrangert NM i denne grenen. Akvatlon erimidlertid en kjent gren i utlandet, og det har vært arrangert VM i dennegrenen helt siden 1998. Årets verdensmester er Alistair Brownlee, som vant OL itriatlon i både London 2012 og i Rio nå i sommer.

Distanseni Kristiansand er 500 meter svømming etterfulgt av 2 kilometer løping.Vinnertiden vil være på mindre enn 15 minutter.

- Akvatlon er en eksplosiv sport, masse action og spenning, ogsvært publikumsvennlig. Bystranda vil være en perfekt arena, og vi gleder osstil å vise fram grenen. For mange utøvere vil det dessuten være en fin gjennomkjøring foran triatlon-konkurransen samme sted to dager senere, sierAsdal, som regner med at mange atleter nå legger ferien sin på Sørlandet.

- Viønsker at Kristiansand skal være ferievalg nummer én for alle som er opptatt aven aktiv livsstil og som liker å svømme, sykle og løpe. I år kan vi by påswimrun, triatlon og akvatlon, i tillegg til at vi har enda et par nyvinningerpå gang, sier en hemmelighetsfull Asdal.

For øvrige NM-konkurranser, les mer på nettsiden til Norges Triatlonforbund.

Meld deg på idag!

Alle trenger et mål for treninga, og nå er du bare ett klikk unna.

Påmelding