Swimrun til folket

Det blir dobbelt så mange deltakere på SwimRun Kristiansand som i fjor.

Swimrun er en kombinasjon av svømming og løping. Alt skjer uten vekslinger, det vil si at du løper med våtdrakten på deg hele veien. Og ja, du svømmer med joggesko.

- Det er en fantastisk idrett for alle som liker å trene, sier stevneleder Fred Arthur Asdal.

Swimrun er en idrett som kombinerer svømming og løping.I Sverige arrangeres det mer enn 100 swimrun-konkurranser i år. Og flere svensker driver kun med dette. I Norge er det mer vanlig at swimrun anses som alternativ trening. Det synes Asdal er helt i orden.

- Swimrun kan absolutt være et herlig avbrekk i den andre treningen. Selv om du bare satser på løping, vil swimrun være en kombinasjon som gir deg enda mer treningsutbytte enn en løpetur alene, sier Asdal.

Han håper at flere får opp øynene for nykomlingen. Så langt ser det lovende ut.

- I fjor hadde vi omlag 20 mennesker på startstreken i Kristiansand, i år nærmer det seg 40. Flere ser at swimrun er en spennende aktivitet som gir svært god treningseffekt gjennom å kombinere både løping og svømming, sier Asdal.

Deltakerne i SwimRun Kristiansand svømmer blant annet på utsida av Odderøya, som ligger midt i Kristiansand sentrum.
Starten på SwimRun Kristiansand foregår i Tresse. Her får deltakerne en brief før startskuddet går.

I Sverige har det lenge vært stor swimrun-aktivitet, med mange treningsgrupper og konkurranser. I Norge finnes det få treningsgrupper og bare noen få konkurranser.

- I Vestfold er det Swimrun To the Worlds End, I Rogaland er det Rockman. Begge er lange konkurranser, sier Asdal.

Deltakerne svømmer med sko, og løper med en tilpasset våtdrakt.Swimrun-konkurransen i Kristiansand 30. juli er en langt kortere variant, karakterisert som en ”urban sprint”.

- Alt må ikke være så hardt og langt. Swimrun-konkurransen i Kristiansand er cirka 13 kilometer lang. Og den foregår i helt fantastiske omgivelser, sier Asdal.

Deltakerne starter i Tresse, så er det rundt Odderøya, inn i Tresse igjen, rundt Tangen, opp i Baneheia, over Otra, langsmed Kjøita og over Otra igjen, før de igjen vender tilbake til Bystranda og Tresse. Konkurransen består av 11 kilometer løp og cirka to kilometer svøm, fordelt på åtte svømmestrekk.

- En nyvinning i år er at det er åpnet for individuell deltakelse, og ikke bare i par. Det virker å ha slått an! Vi legger litt om på løypa i år i forhold til i fjor. Blant annet har vi lagt inn et lengre svømmestrekk i Otra. Men det blir garantert medstrøms, altså!

På lange konkurranser skrives løypa ned; tallene er de ulike avstandene på de ulike løpe- og svømmestrekkene.
Deler av løypa foregår i Baneheia, som her i 3. stampe. Utøverne svømmer med sko på føttene. Avstandene de svømmer er gjerne ikke så lange.
Løpeskoa er ofte lette terrengsko som ikke suger til seg mye vann.
Deltakerne i SwimRun Kristiansand kommer opp på Bystranda, til glede for andre feriegjester.

Meld deg på idag!

Alle trenger et mål for treninga, og nå er du bare ett klikk unna.

Påmelding