Raskeste dame

Solveig Natvig Løvseth overrasket alle under årets NM. Men mest seg selv.

Foto: Kai-Otto Melau og Fred A. Asdal

Solveig Natvig Løvseth gikk helt til topps under TriQuart i Kristiansand. På hennes aller første forsøk på normaldistansen i hennes aller første NM.

– Jeg er veldig overrasket over meg selv. Jeg hadde et mål om å komme på pallen, men ikke om å vinne. Det var mange i feltet som hadde bedre forutsetninger enn meg, sier Solveig Natvig Løvseth.

Den rykende ferske norgesmesteren er nemlig bare 17 år og hun har drevet med triatlon i bare ett og et halv år.

Og da de skulle kjøre de 10 timene i bilene hjem til Trondheim, var det med pappa som sjåfør.

– Det ble en konkurranse langt over det jeg hadde forventet på forhånd, og det var utrolig deilig å løpe i mål, sier hun.

– Første halvdel av svømminga gikk sånn passe. Jeg hadde litt problemer med å få en god flyt. Da vi kom ut av kanalen, løsnet det plutselig og jeg klarte å øke farten slik at jeg fikk en god luke til de andre jentene, sier Løvseth.

Ut på sykkel ledet hun med om lag ett minutt.

– Jeg visste at de andre jentene er veldig gode syklister, så jeg forventet egentlig å bli tatt igjen ganske fort. Løypa var ganske flat og lite teknisk, og det passet meg veldig godt. Jeg prøvde å holde en jevn fart, og syklinga gikk mye lettere enn forventet.

Inn til T2 ledet Løvseth fortsatt.

– Det var til min store overraskelse!

Ut på løpinga var Løvseth usikker på hvordan hun skulle disponere løpet.

– Ettersom det var første gang jeg kjørte en olympisk distanse, var jeg usikker på hvor hardt jeg skulle åpne. Men løypa var flat og etter hvert fant jeg en fin, jevn fart, sier Løvseth.

– Siden det var mange vendepunkter i løpeløypa, var den ganske oversiktlig i forhold til de andre deltakerne, og derfor visste jeg godt hvordan jeg lå an i forhold til de andre jentene.

Noen seier tidlig i løpet ville hun imidlertid ikke skrive ut.

– Det var først da jeg kom til det siste vendepunktet, og jeg fortsatt hadde en god luke, at det gikk opp for meg at jeg kom til å vinne, sier Løvseth.

– Det var en deilig følelse, for jeg gruet meg ganske mye før start. Det var jo min aller første olympiske, og jeg var redd for å gå på en smell.

solveig002
Solveig Natvig Løvseth fra Trondheim var raskeste dame i den under årets TriQuart.
‍Solveig Natvig Løvseth tok NM-gullet, mens Charlotte Kunz og Monica Wold tok henholdsvis sølv og bronse.

Meld deg på idag!

Alle trenger et mål for treninga, og nå er du bare ett klikk unna.

Påmelding