Seniorer i laboratorium

- Det er vondt å gi maks i en alder av 61, sier John Hansen.

TriQuart gjennomfører et senior-prosjekt i samarbeid medUniversitetet i Agder.  Før påske var detsøknadsprosess. Nå er de utvalgte på plass, og i dag er det testing påtredemøllene til Olympiatoppen Sør.

 - Vi måler laktatnivået på deltakerne, forteller AndreasMathingsdal Pedersen som leder prosjektet.

 Han stikker en liten nål i fingeren til John Hansen. Ved åmåle verdiene i blodet kan han raskt si noe om mengden melkesyre i kroppen tilHansen.

 - Når deltakerne vet omtrentlig når de produserer ”for mye”melkesyre, eller laktat, så kan de også tilpasse treninga si deretter. Mangevet nemlig ikke hvor hardt de skal trene, og problemet er gjerne at de trenerfor hardt, sier Pedersen, som selv er aktiv i Kristiansand Triathlon.

 På mølla går båndet stadig fortere, og Hansen blir både rødog svett. Pedersen sikker stadig vekk i fingeren hans, men Hansen bedyrer atstikkene ikke gjør vondt. Det er langt verre med beina

 - Det er vondt å gi maks i en alder av 61, sier Hansen.

 Helt ukjent med ”fysisk fostring” er han ikke. Han varpolitimann i 37 år, før han ble pensjonist. På fritida har han mest puslet medorientering. Og en gang deltok han på en duatlon.

 - Men sprek? Nei, det må ha vært på befalsskolen. For 40 årsiden!

 Nå ser han fram mot TriQuart i slutten av juli.

 - Jeg gleder meg. Men det å svømme i flokk? Tja, det virkerlitt skummelt.

Kirsten Ruud gleder seg også. Hun er også med påseniorprosjektet. Hun drev tidligere med turn og svøm. Så hun er ikke redd forvannet.

- Men det blir mye stillesitting i jobben, med telefon ogPC. Jeg skulle gjerne ha beveget meg mer, men dagene er så travle, forklarerhun.

- Jeg er veldig glad for å kunne være med på prosjektet. Jeghåper å få noen nye, gode vaner.

Kirsten Ruud er på jakt eter gode vaner i hverdagen. Dagene er travle og på kontoret er det mye stillesitting med PC og telefon. I laboratoriet blir hun testet av Andreas Mathingsdal Pedersen fra Universitetet i Agder.

 

Meld deg på idag!

Alle trenger et mål for treninga, og nå er du bare ett klikk unna.

Påmelding