I form til TriQuart

Slik er treningsprogrammet til norgesmester Thea Hovda fram mot TriQuart.

Mikal Iden er triatlontrener i Haugesund. Iløpet av de siste årene har han løftet fram en rekke unge utøvere på nasjonaltog internasjonalt plan.

Én som har hatt stor framgang er Thea Hovdafra Haugesund Triatlonklubb. Siden hun startet med triatlon i 2014 harutviklinga gått rett til værs. I vinter ble hun tatt ut som én av fire påforbundet sin satsingsgruppe for jenter.

- Thea har en stor treningsiver og er godtmotivert, og det driver henne langt, sier Mikal Iden.

Han har lagt en langsiktig plan sammen medHovda, og den er så langt gjennomført med god oppfølging fra HaugesundToppidrettsgymnas og Haugesund Triatlonklubb.

Dette har foreløpig gitt henne gode resultater.Hun har i år notert seg en femteplass på sprintdistansen under senior-NM på sprintdistansen på Bryne i begynnelsen av juni. Dagen etter ble hun norgesmester sammen med klubbkameratene Marlene Wulst,Birk Skogland og Endre Espedal på miksstafett i triatlon.

Hun ble nummer to under Haugesund Triatlonfør hun gikk helt til topps i Stavanger. Og under junior-NM på Rena i helga tok hunbronse.

Haugesund Triatlonklubb tok gull under sprint-NM. Thea Hovda står som nummer to fra høyre.

Etter junior-NM venter en lengre treningsperiode. Den perioden skal brukes godt.

- Nå forbereder vi oss til del to av sesongen,forteller Mikal Iden.

Høstsesongen starter i Kristiansandhvor det er TriQuart og NM på normaldistansen (lang løype). Det er spennende på flere måter.

- For Thea blir dette debuten på distansen,sier Iden.

 - Hun har tidligere bare kjørt sprintdistanser. men nå tilpasser vi treningsprogrammet til det som venter henne i Kristiansand.

De neste ukene fram mot TriQuart kan du følgedet samme treningsprogrammet (se nedenfor). Programmet får du helt gratis, men treninga må du gjøre selv.

Mikal Iden deltok på TriQuart i fjor, hvor han vant aldersklassen foran Adrian Westgård.

Her er noen råd og litt veiledning:

· Utøverne forholder seg til varighet/tid. Distansene som er oppført itreningsprogrammet er bare for ”syns skyld”.

· Oppvarming til alle intervaller er på minst 15 minutter, og den inneholder 2 – 6 minutter intensitetssone 2 og/eller 3 og noen korte sprinter.

· Nedvarming på alle intervaller inkluderer 2 – 4 min regressivt; lav intensitetssone 3 til høy intensitetssone1, mest tid i intensitetssone2.

· Alle ukene har én dag uten svøm, én dag uten sykkel og én dag utenløp for å minske skaderisiko.

· Tilpass treninga etter nivå, skader, mål og livssituasjon! Anbefaltekutt: Reduser antall økter med 1 – 2 av disiplinene forhold til din situasjonpå svøm, sykkel eller løp. Eksempel, dropp to løpeøkter på grunn av skaderisikoog to svømmeøkter på grunn av tidsmangel (Det kan være lurt å bestemme påforhånd?). Utover dette kan det være lurt å holde på resten av uka.

· For god og riktig gjennomføring av treningsplanen, kreves det riktigintensitet på de oppsatte øktene. NB: De fleste trener for hardt på de roligeøktene, som går utover kvaliteten på de harde (og utviklende!) øktene.

· Prioriter og vær disiplinert. Men - det er lov å justere ommuligheten og været byr på andre alternativer!

Treningsplan uke 26: 

‍Oppbygging av mengde og mye rolig etter en lengre konkurranse periode.

 Treningsplan uke 27:

Treningsmengden er skudd opp noe.

Treningsplan uke 28:

Dette er den lengste treningsuken i perioden.

Treningsplan uke 29:

Uka starter med halv hviledag og avsluttes med en god overgangsøkt.

Treningsplan uke 30:

Nå skal det samles overskudd til konkurransen.

Meld deg på idag!

Alle trenger et mål for treninga, og nå er du bare ett klikk unna.

Påmelding