Som fisken i vannet

Dean Jackson fra HUUB trives best i vannet. Bare han ikke blir slått av Gordon Ramsay.

Engelske Dean Jackson er eier og grunnlegger av HUUB, og i år går han inn som svømmesponsor for TriQuart i Kristiansand.

- Mange forbinder triatlon med svømming. Og de tenker; dette klarer jeg ikke; jeg kan ikke svømme. Men triatlon er så mye mer. Først og fremst er det variert og allsidig trening, samtidig som det er en utfordring. Og det er bra. Vi har godt av å komme oss ut av komfortsonen, sier Jackson.

Han er bosatt i Derby, et stykke nord for London, med kona og fire barn. Her, i et gammelt fabrikklokale, ligger hovedkvarteret til HUUB, som kuriøst nok er oppkalt etter en nederlender.

I vinter besøkte han Norge, og der fikk han prøvd seg på både snø og geitost.

- Det skjer mye spennende i norsk triatlon, som jeg gjerne følger med på, sier han.

- Men å besøke Norge på vinterstid, det var helt fantastisk.

Verdens beste

HUUB er allerede inne som sponsor på våtdrakter for det norske landslaget. Men han ønsker også å nå ut til bredden. Han vil omfavne både elite og mosjonister.

- Vår ambisjon er absolutt å lage verdens beste våtdrakter, sier han.

- Men det handler ikke bare om å være raskest og best. Vi ønsker også å bidra til folkehelse og at triatlon blir en folkesport. Og det bidrar vi til mange steder, også her i England. Vi sponser blant annet et svømmearrangement i Hyde Park i London. Der er det 8.000 personer som svømmer i innsjøen Serptentine. Helt vanlige folk, sier Jackson.

Samarbeidet med TriQuart skal handle om å få folk i vannet og i gang.

- Mange bekymrer seg for svømminga, men det er også den delen av triatlonkonkurransen som tar minst tid. Og med rett utstyr og rett trening, så går det fint. Kanskje du blir positivt overrasket?

Jackson er lidenskapelig opptatt av vann og svømming, men han har ikke nødvendigvis planer om å begrense seg til våtdrakter og svømming heller. Han brenner også for sykling, og han har sitt eget sykkellag.

- Vi har en lidenskap for alt som har med sport å gjøre. Derfor arbeider vi med både triatlondrakter og sykkeltøy, for å nevne noe.

Slått av kokken

Jackson har vært i sporten i en mannsalder. Han begynte med triatlon i 1985, men HUUB etablerte han så seint som i 2011. Nå brukes draktene av triatleter over hele verden. Ganske tidlig signerte han med de engelske brødrene Jonathan og Alistair Brownlee, som er blant verdens beste og har vunnet OL flere ganger.

- Vi kjenner hverandre fra tidligere av, og de hadde troen på det vi holdt på med, sier Jackson.

Med seg på laget har han også tv-kokken Gordon Ramsay.

- Han er en god venn av oss. Mange tenker kanskje på ham som utrent, men det er ikke tilfelle. Gordon er veldig sprek, blant annet har han deltatt på Ironman Hawaii. Han er opptatt av å trene, selv om arbeidsdagene er både lange og travle.

De to vennene hadde et saftig veddemål i en triatlonkonkurranse i fjor. «Clash of the Titans» kalte de det.

- Jeg gjorde et hederlig forsøk. Men det gikk som det måtte gå. Jeg tapte så det sang. Men neste gang? Da tar jeg ham.

Les mer om HUUB her.

Våtdraktene fra HUUB er de siste årene blitt godt kjent i triatlonmiljøet verden over, og de er flere ganger kåret til verdens beste.

Meld deg på idag!

Alle trenger et mål for treninga, og nå er du bare ett klikk unna.

Påmelding