Skaff deg kunnkap

- Som utøver har du selv et stort ansvar når det gjelder doping.

Norges Triatlonforbund er sertifisert som "Rent Særforbund", og har hatt en handlingsplan for forebyggende antidopingarbeid siden 2016.

"Rent Særforbund" er et konsept som skal bidra til å sikre et systematisk forebyggende antidopingarbeid i norsk idrett.Sertifiseringen foregår i tett samarbeid med Antidoping Norge, og gjennom arbeidet skal forbundet sikre et minimum av antidopingkunnskap i organisasjonen og vise tydelige holdninger til doping gjennom konkrete handlinger.

- Norges Triatlonforbund (NTF) har en god visjon for det forebyggende arbeidet, og har rettet tiltak direkte mot både landslag, agegroup, arrangement og personer i ledelse og styre. Jeg opplever NFT som et forbund som er genuint opptatt av dette arbeidet, og som setter antidoping systematisk på agendaen, sier fagrådgiver Linda Olsen i Antidoping Norge.

Som del av idretten er man underlagt de internasjonale antidopingreglene, og det innebærer blant annet at man kan bli testet. Antidoping Norge jobber for å hindre både tilsiktet og utilsiktet doping, og har en rekke verktøy utøvere bør kjenne til og ta i bruk.

- Det er viktig å være klar over at alle som er medlem av NTF kan testes. Det er en del av det å være idrettsutøver. Som utøver har du selv et stort ansvar, og det er viktig at du kjenner til verktøyene du har til rådighet. Skaff deg kunnskap ved å ta "Ren Utøver", sjekk medisinene dine ved hjelp av vårt legemiddelsøk og se om du er en av dem som må søke om fritak, sier Olsen.

Triatlontalentet Cedric Bakke Christophersen er en av mange rene utøvere. I en film som er laget av Antidoping Norge, forklarer han hvordan en dopingkontroll foregår. Filmen ser du her.

Visste du at: 

Cirka 14 % av norske legemidler kan stå dopinglisten

Vet du om legemidlet du bruker står på dopinglisten? Dette kan du enkelt sjekke på www.antidoping.no eller www.felleskatalogen.no.

Hva gjør jeg hvis legemidlet står på dopinglisten? Finn ut mer på www.antidoping.no/regler/medisinsk-fritak-tue 

På bilde: Generalsekretær i Norges Triatlonforbund, Kari Uglem, og daglige leder i Antidoping Norge, Anders Solheim.

Meld deg på idag!

Alle trenger et mål for treninga, og nå er du bare ett klikk unna.

Påmelding