Til lands og til vanns

- En flott opplevelse å ha med seg en 14-åring som heier mammaen sin ut av vannet.

Foto: Kai-Otto melau og privat

Nina Nygård Magnussen kastet seg på en utfordring hun varhelt ukjent med, nemlig SwimRun Kristiansand. Da var det trygt å ha en 14 årgammel datter å lene seg mo

 - Jeg fikk mersmak da jeg prøvde swimrun så vidt på entreningstri året i fjor sommer. Så da ble det SwimRun Kristiansand, som var minførste konkurranse, forteller Nina Nygård Magnussen.

 Hun hadde likevel tenkt å være i Kristiansand i forbindelsemed NM triatlon på søndagen.

 - Så jeg spurte datteren min, mest for gøy. Og etter littbetenkningstida sa hun ja, så da ble det slik, sier mor Magnussen.

 En ørliten skepsis snek seg imidlertid inn i bakhodet.

 - Datteren min er jo sterkere og raskere enn mor, både påsvømming og løping. Kristin er en aktiv svømmer som løper litt innimellom,særlig i sommerhalvåret. Så jeg ga henne som jobb å holde meg med selskap. 

 Løypa er cirka 15 kilometer, fordelt på ulike etapper. Denbetegnes som en urban swimrun. Den starter midt i Kristiansand sentrum og såbærer det av sted rundt Odderøya, over elva Otra to ganger og opp i Baneheia,før det er målgang utenfor Christiansholm, festningen fra 1672.

 - Jeg trener for å få mosjon, og fordi vi blir oppfordrettil det jennom miljøet i Bryne Triatlonklubb. Så jeg hadde løpt og svømtjevnlig i vår og i sommer, men Kristin og jeg rakk ikke mer enn én treningsøktmed swimrun sammen, sier Magnussen.

 - Da øvde vi på svømme på siden av hverandre, og Kristinsvømte for første gang med sko.

Kristin Magnussen (t.v.) gjorde jobben og fikk mamma trygt over målstreken da de debuterte med swimrun.

Før konkurransen var de to damene spente. Mest på om deville finne fram, om de ville klare å komme seg greit opp av vannet og omhvordan det var med brennmaneter!

 - Lørdagen ble en flott dag på alle vis. Ruskværet fra dageni forveien var som blåst bort, og etter fellesstarten la vi i vei mot Odderøya.Vi avtalte at vi skulle telle ned etappene, fra 15 og ned til 1 ettersom vi varferdig med dem.

 Ytterst på Odderøya, med åpent hav og utsikt nesten tilDanmark, ventet den lengste svømmeetappen.

 - Den etappen var tøffere enn ventet, og mestringsfølelsen idet å komme opp ved fyret, var stor. Det var en flott opplevelse å ha med seg en 14-åring som heier mammaen sin ut av vannet der, sier Magnussen.

 Etter å ha kommet seg rundt Odderøya, gikk turen inn tilsentrum igjen, rundt Tangen og opp langsmed Otra.

 - På prerace-møtet ble det presisert at det var mye strøm ielva, og uerfaren som jeg er med å krysse elver, så ble det undervurdert. Vikom oss fint over, men det ble noen meter ekstra, sier hun.

 Magnussen mener at alt i alt gikk det svært greit. Ogbekymringen om ikke å finne frem ble gjort til skamme.

 - Å finne fram til alle svømmeetappene var svært enkelt. Detvar tydelige markeirnger og synlige vakter overalt, forteller Magnussen, somselv er med å arrangere Bryne Tri.

 - Jeg ser alltid etter ting som vi kan bruke til å gjørevårt eget arrangement enda bedre. I Kristiansand var det mye inspirasjon åhente. Tryggheten i løypene var svært godt ivaretatt og merkinga var god, sierhun.

 I tillegg gjorde selve løypa et betydelig inntrykk.

 - Det var en flott naturopplevelse! Vi løp på stier iBaneheia og på Odderøya, svømte inn til Bystranda med badende barn rundt oss, kjempetmot bølgene i havet og løp midt i Kristiansand sentrum – iført våtdrakt. Og altdette skjedde i ett og samme løp!

 I dag kan Nina Nygård Magnussen og datteren Kristin kose segmed gode minner fra den strabasiøse turen.

 - Det ble en flott treningsøkt sammen med datteren min. Vivar svært fornøyd med innsatsen, erfaringen og plasseringen. Og ikke så vi noesærlig med brennmaneter heller!

Finn Kollstad fra Kristiansand Løpeklubb informerer deltakerne på prerace-møtet.
Deltakerne rundet Odderøya, med utsikt nesten til Danmark.
Det vanket mange rare blikk på Bystranda etter hvert som deltakerne steg ut av vannet.

Meld deg på idag!

Alle trenger et mål for treninga, og nå er du bare ett klikk unna.

Påmelding