Med ulltøy og varmeovn

Jørgen Gundersen forebereder seg til varmen i verdenscupen - og TriQuart.

Lørdag er det verdenscup for seniorer og søndag er det klartfor juniorene. I byen Tiszaujvaros som ligger et par timer øst for Budapest. Med60.000 dollar  i premiepotten. Og 34grader i lufta.

Jørgen Gundersen stiller i seniorkonkurransen sammen medCasper Stornes. Det blir siste gjennomkjøring før NM i Kristiansand.

- Det har blitt en del økter med mye klær, blant annet harjeg kjørt rulleøkt inne med varmeovnen på 34 grader. Og så blir det avslappingmed mer klær enn vanlig.

- Du ser morsom ut påstranda da?

- Hehe. Ja, jeg får en del blikk med vintertøy i sol og 20grader her hjemme.

- 34 grader erbrutalt! Spesielt for nordboere?

- Ja, varmen blir en utfordring for oss norske. Det er liktfor alle, men vi må jo være ærlig å si at det kan bli tøffere for oss. Menhåper akklimatiseringa her hjemme blir avgjørende

Gundersen mener to uker i Spania hadde vært optimalt. Mendet var det ikke anledning til nå.

- Det er uansett viktig å lære og få litt erfaring med dette.Jeg føler meg klar, og så får vi se. 

Gundersen har slitt litt med skader i år også.

- Men jeg har fått en god periode med trening og noenkonkurranser nå, forteller han.

Nå er han klar for et nytt, solid internasjonalt resultat.For ikke bare er skadene borte. Det er også pollensesongen. Og nylig gruset handen tidligere løyperekorden på Bogstad.

- Jeg har merket pollen godt i år. Og så fikk jeg en ekstrarunde da vi konkurrerte i Estland, hvor sommeren kom mye senere enn i Norge ogMellom-Europa.

Nå er han uansett der han ønsker å være.

- Jeg håper varmeakklimatiseringa de siste dagene bliravgjørende. Det blir helt klart en utfordring med 34 grader i Ungarn, men jeg trorløypa og formatet kan passe meg bra

- Hva slags formatblir det?

- Vi skal kjøre sprint, med semi og finale dagen etter.Svømmebanen er en rundløype på 250 meter som vi skal kjøre tre ganger. Den erkul, men det blir garantert en tøff fight rundt første bøye!

- De ni beste fra hvert heat pluss de tre beste tidene gårvidere. Og så er det bare å fighte hele veien. Jeg vil veldig gjerne tilfinalen i hvert fall.

Artikkelen er publisert i samarbeid med 3atlet.no

Meld deg på idag!

Alle trenger et mål for treninga, og nå er du bare ett klikk unna.

Påmelding