- Utrolig gøy

- Alt jeg gruet meg til forsvant under konkurransen, sier Tonje Hegland.

Foto: Bixi Robertsen

Tonje Hegland meldte seg på Team Sofagris på nyåret ogfullførte sin første triatlon i juli. Det var ikke selvfølgelig at det skulle gåbra.

- Jeg gruet meg i flere måneder før konkurransen. Ikke barelitt, men helt grassat. Jeg vurderte å gi meg flere ganger, og jeg foreslo fortypen at han kanskje kunne kjøre over beinet, sånn at jeg hadde en”unnskyldning” for å gi meg.

Men typen til Tonje lot henne ikke slippe unna. Og detgjorde heller ikke de andre team-medlemmene. Og så plutselig stod hun der påBystranda, med startnummer, våtdrakt og en bøtte med sommerfugler i magen.

- Da bare gledet jeg meg til det skulle være over … Og da vibegynte å svømme, bare føk alle damene forbi meg. Jeg svømte så seint at det bakover til tider!

Men etter hvert fikk hun øye på  Ulf Axelsson, også han fra Team Sofagris. 

- Han startet noen minutter bak oss, men det gikk så tregtat jeg tenkte jeg like gjerne kunne vente på ham. Og det ble bra.

Etter å ha fått av seg våtdraktene i skiftesonen, kastet deto seg på sykkelsetene sammen.

- Det var motvind så det holdt hele tida! Og i mitt hodeskulle vi helt opp til saga, og jeg kunne ikke fatte hvordan det skulle gå. Menda vi var ”halvveis”, så måtte vi plutselig snu. Jeg jublet!!!

Trygt tilbake i skiftesonen i Tresse kunne hun snøre på segjoggeskoa.

- Ulf og jeg løp sammen også. Jeg løp vel egentlig mest nårvi var inne rundt skiftesonen og på Strandpromenaden. Når vi var ute vedNRK-bygget, ble det til at jeg labbet mer. Og etter å ha svømt og syklet, såføltes det som å løpe med blaute sko. Men det var utrolig gøy, sier Hegland oglover å stille neste år også.

Siden konkurransen i sommer har det ikke blitt så mye trening.

- Men litt har det blitt. Jeg har forsøkt meg påterrengsykkel, som ikke var like gøy. Men jeg har satt meg opp nye mål, medHovden Tour, Kristiansand – Hovden og TriQuart 2017. Tusen takk for at jeg fikkbli med!

 

Meld deg på idag!

Alle trenger et mål for treninga, og nå er du bare ett klikk unna.

Påmelding