- Utrolig gøy

- Alt jeg gruet meg til forsvant under konkurransen, sier Tonje Hegland.

Foto: Bixi Robertsen

Tonje Hegland meldte seg på Team Sofagris på nyåret ogfullførte sin første triatlon i juli 2016. Det var ikke selvfølgelig at det skulle gå bra.

- Jeg gruet meg i flere måneder før konkurransen. Ikke bare litt, men helt grassat. Jeg vurderte å gi meg flere ganger, og jeg foreslo for typen at han kanskje kunne kjøre over beinet, sånn at jeg hadde en”unnskyldning” for å gi meg.

Men typen til Tonje lot henne ikke slippe unna. Og det gjorde heller ikke de andre team-medlemmene. Og så plutselig stod hun der på Bystranda, med startnummer, våtdrakt og en bøtte med sommerfugler i magen.

- Da bare gledet jeg meg til at det skulle være over … Og da vi begynte å svømme, bare føk alle damene forbi meg. Jeg svømte så seint at det gikk bakover til tider!

Men etter hvert fikk hun øye på  Ulf Axelsson, også han fra Team Sofagris. 

- Han startet noen minutter bak oss, men det gikk så tregt at jeg tenkte jeg like gjerne kunne vente på ham. Og det ble bra.

Etter å ha fått av seg våtdraktene i skiftesonen, kastet de to seg på sykkelsetene sammen.

- Det var motvind så det holdt hele tida! Og i mitt hode skulle vi helt opp til saga, og jeg kunne ikke fatte hvordan det skulle gå. Men da vi var ”halvveis”, så måtte vi plutselig snu. Jeg jublet!!!

Trygt tilbake i skiftesonen i Tresse kunne hun snøre på segjoggeskoa.

- Ulf og jeg løp sammen også. Jeg løp vel egentlig mest når vi var inne rundt skiftesonen og på Strandpromenaden. Når vi var ute ved NRK-bygget, ble det til at jeg labbet mer. Og etter å ha svømt og syklet, så føltes det som å løpe med blaute sko. Men det var utrolig gøy, sier Hegland og lover å stille neste år også.

Siden konkurransen i sommer har det ikke blitt så mye trening.

- Men litt har det blitt. Jeg har forsøkt meg på terrengsykkel, som ikke var like gøy. Men jeg har satt meg nye mål, med Hovden Tour, Kristiansand – Hovden og TriQuart 2017. Tusen takk for at jeg fikk bli med!

Meld deg på idag!

Alle trenger et mål for treninga, og nå er du bare ett klikk unna.

Påmelding