- Utrolig triatlonmiljø

- Jeg er født 30 år for tidlig, humret sportssjef Arild Tveiten.

 Arild Tveiten er en erfaren triatlet. I dag er hanlandslagstrener og sportssjef. Det var ikke mye som tydet på det da handebuterte i sagnomsuste Ræga Triathlon på slutten av 80-tallet.

- På den tida var det ikke så mange som dreiv med triatlon,nei. Nå er det helt annerledes, sier Tveiten og ser utover forsamlinga 

I møterommet på Aquarama er nærmere 50 av klubbens medlemmersamlet. Kristiansand Triatlon har vokst betydelig siden den spede begynnelsen i2013. Nå er landets syvende største triatlonklubb.

I dag står Arild Tveiten foran dem og forteller. Tidligerepå dagen har de gjennomført årets første innendørs triatlonkonkurranse. Nålytter de andektig til bysbarnet som forteller om ivrig om livet på landslaget.

- Eliten er viktig. Vi klarer ikke å nå målet om medaljer iOL hvis vi ikke har toppidrettsutøvere. Men vi er nødt til å ha med bredden. Joflere vi har med oss i bunnen, desto større er sjansen for at vi lykkes påtoppen, sier Tveiten.

Sportssjef Arild Tveiten fra Norges Triatlonforbund var på befaring i NM-løypene da han var i Kristiansand. Her sammen med forbundskollega Frank Pedersen, Asle Farestad fra Kristiansand Triatlon og stevneleder Fred Arthur Asdal.

Sportssjefen er derfor begeistret for satsinga påTriUng-prosjektet, som er et tilbud til triatloninteressert ungdom i alderen 13– 19 år.

- Vi henvender oss til ungdommer på ulike nivå. Noen vil”satse”, andre er med fordi de vil holde seg i form eller bare er  nysgjerrige, forteller Helen Hørte, som nyligble kåret til Årets kvinnelige trener.

- Det aller viktigste er å gi ungdommene et aktivt tilbud.Altfor mange forsvinner ut av den organiserte idretten for tidlig, sier Hørte.

Arild Tveiten har verden som arbeidsplass, og med godt over200 reisedøgn i året, er det trangt i kalenderen. Han lovet imidlertid å kommetilbake til hjembyen med jevne mellomrom.

Ikke minst ble han inspirert av den innendørs tricupen somstrekker seg fra november til mai. Deltakerne svømmer i basseng, spinner segvidere før de avslutter på tredemølle. Dagens konkurranse var fulltegnet - slikden pleier.

- Jeg er født 30 år for tidlig, humrer Tveiten.

- Nå er det et utrolig triatlonmiljø her i byen. Og slik somdette, med tricupen deres, var det ikke noen som tenkte på den gang.

Arild Tveiten prøvde seg på Tricupen; den innendørs triatlonkonkurransen i Kristiansand.

Meld deg på idag!

Alle trenger et mål for treninga, og nå er du bare ett klikk unna.

Påmelding